Gå til sidens hovedinnhold

Nydelig «Julero» i Brunlanes frikirke

Artikkelen er over 1 år gammel

Menigheten i Brunlanes frikirke har tradisjon for å invitere til stor førjulskonsert i desember. Noen ganger lokale musikere, og noen ganger profesjonelle på turne. Denne gangen presenterte de sang av uvant, men svært vakkert merke.

Pust vokalensemble var årets gjester i Brunlanes frikirke, og ensemblet presenterte et program som var svært vakkert, nyskapende og nært, og som ikke minst leverte tradisjonelle julesanger på en måte som nok var ny for mange i den fullsatte salen.

Suksess med juletoner

Pust ble etablert i Oslo i 2003, og består i dag av seks sangere fra hele landet, men Oslo fortsatt som base.

Anne Hilde Grøv, Camilla Susann Haug, Elisabeth Anvik, Jostein Hasselgård, Håvard Gravdal og Mads Iversen har de siste ti årene turnert med programmet Julero over hele landet. Julero er også tittelen på albumet gruppen ga ut i 2011, og tirsdag kveld var det musikk herfra som sto på programmet.

Gruppa er tidligere blant annet nominert til Spelemannsprisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Spennende og klanglig perfeksjonisme

I Brunlanes frikirke fikk publikum, trolig rundt 150 i tallet, høre en svært spennende og annerledes konsert, der tradisjonelle julesanger ble utfordret, der vakre vokale klanger ble en nytelse å lytte til, og der det ble skapt en svært intim musikalsk stemning i et vakkert og intimt kirkerom.

De seks sangerne i Pust framstår alle som solister gjennom hele konserten, og leverer et imponerende klanguttrykk hvor de fargelegger, utfordrer rytmikk og akkordrekker, og hvor de presenterer stemmer som utfyller hverandre og skaper gode musikalske bilder.

Kjente julesanger som «I denne søte juletid», «Jeg synger julekvad» og «Lys imot mørketida» blir presentert i ramme preget av folkemusikkinspirasjon og sving, og høydepunkter for mange i juletiden som «O helga natt» og «Deilig er jorden» blir presentert i versjoner med tette klangbilder og nydelige uttrykk.

Vitamininnsprøyting

Om konserten i Brunlanes frikirke nok var annerledes i musikalsk uttrykk, så var den svært vakker, og en solid vitamininnsprøyting i en hektisk førjulstid og i en gusten desemberkveld.

Pust har hentet priser og kritikker som et av landets ledende vokalensembler, i Brunlanes leverte ensemblet en konsert som både var intim, preget av svært god formidling, men ikke minst av spennende og svært vakre tolkninger av kjente juletoner.

Kommentarer til denne saken