Det er Mona Furustad Gladhaug som står bak strikkekunsten, og hun innrømmer at det har vært litt hemmelighetskremmeri rundt ordførervesten (se video nederst i saken).

– Jeg fikk ideen sammen med Hildegunn Riksfjord da det nye kommunevåpenet ble diskutert i november. Jeg begynte å strikke, men skjønte at jeg burde ha de rette målene fra Rune. Løsningen ble at vi tjuvlånte dressjakka hans uten at han merket det, og siden jeg har fødselspermisjon har det gått litt i rykk og napp, men onsdag var den endelig ferdig, forteller hun.

Les også: Folket ønsket Rune Høiseth

Overrasket ordføreren

At ordfører Rune ble overrasket og glad, så hun fort.

– Jeg syns han fortjener en påskjønnelse. Rune er en veldig hyggelig mann og kollega, og dette var en måte å fortelle ham at vi setter pris på han, sier Mona.

Og Rune Høiseth innrømmer at det ble i meste laget for ham.

– Det var så overraskende at jeg ble satt helt ut, sier Høiseth som tror gaven var en liten oppmuntring i hverdagen.

Les også: Høiseth på topp igjen

Skape trivsel

– Jeg forholder meg stort sett til rådmannen når vi diskuterer økonomi. Men på avdelingen er det mange andre hyggelige mennesker som jeg slår av en prat med. Og da handler det bestandig om helt andre ting enn politikk og økonomi. Så kanskje dette er en bekreftelse på at trivsel skapes ved å være hyggelige mot hverandre og bry oss om hverandres ve og vel, sier Høiseth som tror vesten kan komme til nytte når han skal ut og representere.

– Vesten er litt lettere enn det tradisjonelle ordførerkjede som ligger i en egen koffert. Dette er light-varianten av kjede og kan muligens brukes til de litt lettere oppdragene, foreslår Rune Høiseth.