SISTE: Klokken 11.19 mangler 86 husstander i Lardal strømmen. I tillegg er 15 husstander i Larvik uten.

Kristengård bekrefter onsdag morgen at både telefon og nett nå er tilbake i Svarstad, men at det fortsatt er en del abonnenter uten strøm.

Ifølge nettsidene til Skagerak Energi er imidlertid fortsatt 179 abonnenter i tidligere Lardal kommune uten strøm. Dette gjelder også på formiddagen, rett før klokken 10.

Informasjonssjef i Skagerak Energi, Ruhne Nilssen, sier til Østlands-Posten onsdag morgen at det også er 13 abonnenter i Kvelde som nå er uten strøm.

- Vi jobber nå på spreng slik at alle abonnenter kan få strømmen tilbake, og håper at det skjer i løpet av dagen, sier Nilssen til avisa.

Ikke strøm på sykehjemmet

Jan Arvid Kristengård sa til avisa klokken halv sju onsdag morgen at man fortsatt ikke har fått tilbake strømmen på sykehjemmet i Svarstad, men at man der klarer seg godt med aggregat.

– Så langt jeg har fått beskjed om har det ikke vært noen store problemer knyttet til strømbruddet.

– Vi satte også i gang god beredskap i går, og har hatt ekstra personell på sykehjemmet i natt, sier Kristengård.

Vi kommer tilbake med mer.

Sak fra tirsdag kveld:

I Svarstad er det ikke bare strømmen som er borte. Tirsdag kveld mistet de også telefonforbindelsen. Problemet gjelder både fasttelefon og mobiltelefon.

Det er kommunikasjonsrådgiver Hildegunn Riksfjord i Larvik kommune som opplyser dette.

– Problemet gjelder cirka en kilometer i radius fra Svarstad sentrum. Telenor jobber med problemet og har også vært i kontakt med politiet, og målet er at dette blir rettet i løpet av kvelden, forteller hun.

– Allikevel forbereder vi oss nå på en natt uten både strøm og telefon i Svarstad.

Les også: Fortsatt over 1.000 uten strøm i Larvik

Strømproblemer har det nemlig vært hele tirsdag, både i gamle Larvik og gamle Lardal kommuner. Klokken 21.45 tirsdag manglet imidlertid bare 13 personer strøm i området som tidligere var Larvik kommune, men i Lardal var tallet fremdeles over 1.000.

– Vi har både sykehjem, omsorgs- og trygghetsboliger i Svarstad, og vi har nå etablert nødnettkontakt på sykehjemmet. Hvis noen har behov for hjelp, for eksempel ved akutt sykdom, kan man oppsøke sykehjemmet, forteller Riksfjord.

– På grunn av strømbruddet er det allerede ekstra bemanning der, og vi vil sette inn de ressursene som er nødvendige. Vi har også et godt samarbeid med Røde Kors som går brannvaktsrunder, legger hun til.

Riksfjord kommer til slutt med følgende ganske enkle, men forholdene tatt i betraktning, veldig viktige oppfordring:

– Sjekk om naboen har det bra. Ta vare på hverandre!