Gå til sidens hovedinnhold

Nye utsettelser for LHK – møter Vipers i første kamp etter maraton-juleferie

Etter at regjeringen videreførte koronatiltakene må LHK utsette årets første kamp til 17. februar.

– Vi håper at det legges til rette for gjennomføring av treningskamper før serien settes i gang igjen. I mellomtiden har de fleste lagene spilt kamper. Det vil spille en viktig rolle for oss både for å være forberedt til oppstart og av hensyn til spillernes skaderisiko ved å gå rett i gang med kamper i «fullt alvor», sier sportslig leder Jonas Borvik Knutsen til klubbens hjemmesider.

Etter at mange kamper har blitt avlyst i år, er nå tre nye kamper utsatt og foreløpig ikke berammet. Oppgjøret mot Byåsen hjemme i Arena onsdag skulle ha vært den første, mens Oppsal var motstander søndag.

«Seriespillet, som har vært på vent siden midten av januar, utsettes til 16. februar. Norges Håndballforbund kommer tilbake med mer informasjon rundt konsekvensene av denne forlengelsen. Lagene i topphåndballen kan trene som normalt i perioden, med mindre lokale retningslinjer er til hinder for dette», skriver Norges Håndballforbund på sine hjemmesider, og forteller også at lagene i topphåndballen kan trene igjen som normalt fra 1. februar.

Nå er LHKs første kamp berammet mot serieleder Vipers onsdag 17. februar. Med andre ord ikke den letteste motstanderen laget kunne ha fått når dommerne blåser i gang en obligatorisk kamp igjen, 94 dager etter Larviks forrige seriekamp 15. november.

– En ytterligere utsettelse av seriespillet i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon får naturlig nok store konsekvenser for oss og klubbene, noe vi også har vært tydelige på overfor myndighetene. Vi ser nå på konsekvensene av dagens kunngjøring fra regjeringen, og vil komme tilbake med mer informasjon om hvordan seriespillet skal gjenopptas fra midten av februar, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

LES OGSÅ:

To nye år for Victoria Solli Berg

Den tredje LHK-spilleren forlenger: – Jeg ønsker å få ut enda mer av meg selv og laget

– Det går ikke. Jeg er trygg på at seriespillet ikke er ferdig 28. mars.

Her er LHKs nye terminliste – kan få fordel av forbundet

Kommentarer til denne saken