(Sandefjords Blad)

Det var i august 2016 mannen fikk låne en bil han visste var stjålet. Han har aldri hatt førerkort, men bestemte seg allikevel for å kjøre en tur «uten mål og mening» sammen med en kamerat. For det må han sitte 50 dager i fengsel og betale en bot på 37.000 kroner. I tillegg mister han retten til førerkort for alltid.

LES OGSÅ: Mann i 20-årene tatt for ruskjøring

Oppdaget av politimann

En politimann, som ikke var i tjeneste på det aktuelle tidspunktet, kjente igjen bilen og meldte fra til politiets operasjonssentral. En politipatrulje fant senere 31-åringen parkert ved Sandefjord kirke, og da han ble oppfattet som ruspåvirket, ble han sendt til legevakten for blodprøve og utredning.

LES OGSÅ: Stjal, kjørte ut – og stakk fra stedet

Høy promille

Sandefjordingen innrømmet alle forhold unntatt ruskjøringen, men dette innrømmet han også under et senere avhør. Analyseresultatet for blodprøven viste en konsentrasjon av Klonasepam i blodet som tilsvarer over 1,2 i promille, samt amfetamin og metamfetaminverdier som tilsvarer over 0,2 i promille.

Grunnen til at 31-åringen mistet føreretten for alltid var at han også i 2012 ble dømt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Mannen ble idømt 80 dagers fengsel, men 30 av disse ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

LES OGSÅ: Han innrømmet hasjrøyking for å få psykologhjelp. Da mistet han lappen.