Vestfold-aviser fikk hederlig omtale

Prosjektet #brasammen fikk hederlig omtale under prisutdelingen i Drammen mandag.

Prosjektet #brasammen fikk hederlig omtale under prisutdelingen i Drammen mandag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fellesprosjektet #brasammen, som er et samarbeid mellom Tønsbergs Blad, Sandefjords Blad og Østlands-Posten, fikk hederlig omtale da Amedia-prisene ble utdelt mandag.

DEL

(Sandefjords Blad) I prosjektet #brasammen bringer avisene sukesshistorier om hvordan barn og unge kan ha det bra sammen. Det er journalistene Tone Merethe Ude, Sigfrid Kvasjord, Sidsel Winding-Stavseth og Siw Nakken som har samarbeidet med prosjektet.

Hva gjør de som lykkes? I barnehagen, på skolen, i bursdager og i nabolaget – det er noen av arenaene avisene har satt søkelys på.

Titusenvis har allerede sett dem, har du sett videoene i #brasammen-serien?

Barna forteller

Juryen som delte ut Amedia-prisene ga hederlig omtale til prosjektet:

«Dagens medier er fulle av fortellinger om barn og unge som opplever mobbing. Mange redaksjoner er dyktige til å beskrive det som skjer. Men nesten ingen makter gjennom journalistikk å gjøre noe for å forebygge og forbedre situasjonen. Derfor vil juryen gi hederlig omtale til et prosjekt som bevisst har valgt å presentere positivt vinklede saker om hva som virker og er mobbeforebyggende. Serien framstår som godt planlagt og godt gjennomført og tar i bruk alle tilgjengelige formidlingskanaler. Spesielt har juryen merket seg hvordan godt produserte videoinnslag brukes til å presentere viktige problemstillinger fortalt av barna selv.

Navnet #brasammen gjelder ikke bare temaet som tas opp, men er også beskrivende for hva vestfoldavisene Østlands-Posten, Tønsbergs Blad og Sandefjords Blad har fått til i fellesskap.»

Imponerende omstilling

Det var Drammens Tidende som fikk prisen som Årets mediehus. Om prisvinneren sier juryen:

«Drammens Tidende har på imponerende kort tid har gjennomgått en enda mer imponerende omstilling, et mediehus som har snudd nedadgående kurver til oppadgående og som i dag er preget av ny optimisme, sterkt samhold, viljen til å tenke nytt og utradisjonelt – og som samtidig har fått sterke relasjoner til sine lesere og nedslagsfelt enn det noensinne har hatt.»

Bergensavisen og journalist Linda Nilsen, som er fra Sandefjord, fikk Amedia-prisen for beste journalistikk i 2016 for sin avsløring av sviktende rutiner og mangelfull styring på sykehjemmet Betanien i Bergen.

LES OGSÅ:

Ekspert: – Det største problemet med mobbing er feige voksne

Lene kuttet ut mobiltelefonen og fikk et nytt liv: – Folk tenker mye rart om meg

Didrik kom hjem fra skolen til stengt dør, uten nøkkel. Det var ingen krise. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.