20-åring tilstår drapet i Larvik

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En 20 år gammel mann har tilstått at han skjøt og drepte en 35-åring i Larvik natt til mandag.

DEL

Les også: Drapet kan være hevn - Etterforskningen ruller videre i drapssaken

Det var i avhør torsdag formiddag den 20 år gamle mannen fra Sandefjord innrømte drapet på Tom Raymond Hansen (35).

- Etter at han ble fengslet fikk han tenkt igjennom situasjonen, og fikk det veldig vanskelig. Det er med tanke på de pårørende han nå har innrømmet drapet, opplyser forsvarer Jon Anders Hasle til ØP torsdag ettermiddag.

- Han har uttalt seg om hele hendelsesforløpet til politiet og samarbeidet hele veien, forklarer forsvareren.

- Har han forklart seg noe om bakgrunnen for drapet?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere i respekt for politiets etterforskning, sier Hasle, som forteller at 20 åringen var ruset under drapet.

Magnar Pedersen, politiinspektør ved Vestfold politidistrikt, ønsker ikke å kommentere tilståelsen enda.

- Det får stå for forsvarerens regning. Jeg ønsker ikke å uttale meg om dette på nåværende tidspunkt, sier politiinspektøren til ØP.

Det var natt til mandag 35 år gamle Tom Raymond Hansen fra Sandefjord ble skutt og drept ved Holms motell. 20-åringen som nå har tilstått, ble pågrepet bare en time etter drapet – i en leilighet noen kilometer fra åstedet.

I tillegg til 20-åringen, som nå har tilstått, er hans 42 år gamle far varetektsfengslet for drapet. I tillegg er en 20-åring og en 22-åring fra Larvik fengslet av tingretten i samme sak.

Drapet kan være hevn

Den siktede 20-åringen fra Sandefjord kan ha drept 35-åringen på Holms for å hevne et personlig forhold.

Det er en av teoriene drapsetterforskerne i Larvik jobbet med i går etter at en 35-åring ble funnet skutt og drept på Holms natt til i går. 35-åringen segnet om i en blodpøl utenfor Esso på Holms, etter at han skuddskadet flyktet fra motellrommet. Mannen klarte å ta seg rundt 150 meter bort til bensinstasjonen. Nå jakter politiet på motivet for drapet.

En av teoriene til politiet er at 20-åringen fra Sandefjord ville hevne seg på avdøde, og at han dro til Holms for å drepe ham. Årsaken skal være et personlig forhold der 20-åringen ville hevne en annen.

Politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon sa tidligere i uken at de tre siktede, 20-åringen fra Sandefjord, en mann (20) fra Larvik og en kvinne (21) fra Larvik, ble avhørt mandag kveld. Samtlige nektet straffskyld. Utover det ville han ikke gi noen kommentarer om innholdet i avhørene.

– Det kommer vi ikke til å kommentere, sa han.

De tydelige blodsporene i veibanen i Gamle Ravei, og videre opp mot bensinstasjonen, vitnet om dramaet som utspant seg like før halv fire natt til i går. Den drepte ble funnet i bare undertøyet, men politiet ønsket ikke å si noe om hva som skjedde i forkant av drapet eller noe om hendelsesforløpet.

– Det synes å ha vært en kontakt, opplyste politiinspektør Magnar Pedersen, om forholdet mellom de to siktede mennene og den avdøde 35-åringen.

Mannen skal ha blitt skutt i ryggen. Mandag kveld var våpenet fortsatt ikke funnet.

– Det er hørt flere skudd, men vi kan ikke fastslå det nøyaktige antallet, fortsetter Pedersen. Mannen overnattet på rom 205 og skal ha bodd på motellet i lengre tid. Det er kjent at Larvik kommune, og også Sandefjord kommune, benytter Holms motell som en løsning for midlertidig bosted for kriminelle og andre som har behov for hjelp fra det offentlige for å ha tak over hodet. Avdøde var en kjenning av politiet og er straffedømt en rekke ganger.

Hele motellet var fullbooket natt til i går, opplyser eier av stedet, Stein Matre. Politiet kjørte flere vitner til politistasjonen etter drapet.

Det er klart at både avdøde og de to siktede mennene tilhører et kriminelt miljø. Den siktede 20-åringen fra Larvik er tidligere dømt for vold og for å ha båret både kniv og knokejern på offentlig sted. 20-åringen fra Sandefjord er også straffedømt.

I forbindelse med en rettssak i Sandefjord tingrett i juni, vitnet en politimann og fortalte om et knallhardt miljø kalt M. F. U (Middlefingerup). På sin profil på Facebook har den siktede 20-åringen lagt ut artikkelen fra sb.no og hevdet at de lager musikk og ikke er organiserte kriminelle.

Artikkeltags