Den 23 år gamle mannen er av etnisk somalisk opprinnelse, og skal ifølge VG ha kommet til Norge som niåring, og ha vokst opp et sted på Østlandet.

Ifølge flere medier skal han ha vokst opp i Larvik.

Mannen skal en periode i sommeren 2010 jobbet ved en av Nokas' tellesentraler på Østlandet, skriver avisen.

VG møtte tirsdag flere tidligere naboer av mannen, i boligfeltet hvor han bodde i ungdomsårene.

En av dem beskriver den unge mannen som mer norsk enn somalisk. I oppveksten skal gutten ha hatt noen norske kompiser, men tilsynelatende få eller ingen nære venner.

Mannen ble i følge Dagbladet i fjor høst arrestert og tiltalt for et drap som vekket internasjonal oppmerksomhet i Mogadishu. Han satt han flere måneder i varetekt før han ble frifunnet, fordi militærdomstolen mente bevisene ikke var gode nok, skriver avisen.

Les også: Ettersøkt terrorist var bosatt i Larvik - var frikjent for drap

Ba om norsk hjelp

Dagbladet får bekreftet at familien til 23-åringen tok kontakt med norske myndigheter og ba om hjelp for å få 23-åringen ut av det krigsherjede og lovløse landet i Øst-Afrika.

Ambassadør Hans Brattskar ved Norges ambassade i Kenya vil ikke kommentere noe rundt 23-åringen overfor avisen, og den pågående etterforskning etter terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi fraråder norske borgere å reise til Somalia. Det er svært vanskelig for norske myndigheter å bistå, dersom noe skulle skje, sier Brattskar til Dagbladet.

Kan være død

Det er elektronisk overvåking som ifølge Dagbladet skal knytte mannen direkte til terrorangrepet mot Westgate. Etterforskerne er usikre på om 23-åringen fra Larvik klarte å rømme fra kjøpesenteret sammen med desperate turister som flyktet, eller om han er en av de fire uidentifiserte terroristlikene som er funnet på Westgate.

Til tross for en massiv politiaksjon i hele Øst-Afrika skal det - etter det Dagbladet får opplyst - ikke være spor etter mannen. Sikkerhetspolitiet i Kenya har ikke funnet elektroniske spor eller fått etterretningsopplysninger om ham.

Østlands-Posten forsøkte onsdag kveld å komme i kontakt med personer i Larvik som kjenner mannen, uten å lyktes.

Lederen i somalisk forening i Larvik, Mohammed Hassan, sa til ØP at han ikke kjenner til saken eller mannen.

- Dette er helt nytt for meg, og jeg vet heller ikke hvem denne mannen er, sa Hassan på telefon med ØP fra England onsdag kveld.