Hele prosjektet i Kvartal 8 innebærer et nybygg, parkeringskjeller med 45 plasser, næringsarealer og 28 leiligheter i Haraldsgate 7 og Nansetgata 18.

I nabokvartalet, Kvartal 9, vil det også snart bli varslet oppstart av en reguleringsplan med 1.500-2.000 kvadratmeter med parkering. Handel/kontor og bolig (ca. 55 leiligheter), i tillegg til parkeringskjeller utgjør samlet ca. 7.000-8.000 kvadratmeter bta.

- Det er langt fram til Kvartal 9. En normal reguleringsprosess tar ett år. Dessuten må vi se om markedet er til stede i byen, sier prosjektutvikler i Inter eiendom Roger Strøm.

I Kvartal 8 derimot, kan det skje mye i nær framtid. Planutvalget godkjente rammetillatelse for riving og oppføring i forrige uke.

Byggherre er Kvartal 8 Larvik AS, som eies av Inter Eiendom AS (63 prosent) og Anthoba ved Thor Bach (37 prosent).

Roger Strøm i Inter eiendom forteller at de 28 leilighetene i hovedsak er 3-roms og størrelsen varierer fra 62 til 106 kvadratmeter. Leilighetene blir lagt ut for salg i løpet av to uker, og prisklassen blir fra rundt 2,0 til 4,7 millioner kroner.

- Vi håper å kunne rive til høsten og ha byggestart allerede i september, men det forutsetter et tilfredsstillende salg først, sier Strøm.

Når det gjelder næringsseksjonen på 1.300 kvadratmeter i første etasje, kan byggherrene foreløpig ikke røpe hvilke bedrifter som skal inn, men daglig leder i Inter eiendom, Jan Hansen, lover et nytt giv til byen.

- Det som er spesielt med vårt tiltak er at det medfører en ny enveiskjørt bygate. Gata skal gå fra Nansetgata til Haraldsgate. Foreløpig har vi kalt gata for Smuget, men vi er mottakelige for andre navneforslag som vi kan videreformidle til rette instanser, oppfordrer Hansen.

Uansett navnevalg ser han for seg at den nye gata vil binde Senter 18 og det nye næringsbebyggelsen i Kvartal 8 sammen.

- Det blir en hyggelig handlegate med en sterk miljøprofil, sier han.

Hansen er fornøyd med prosjektet, men skulle gjerne sett at det innebar riving av et bygg til - gamle Molteberg elektriske der Euronics holder til i dag.

- Vi skulle gjerne revet Euronics-bygget og bygget ut hele kvartalet. Gjennom reguleringsprosessen har naboer ønsket å regulere dette bygget til det samme formål. Men vi fikk ikke gjennomslag for dette, da Euronics-bygget er bevaringsverdig i byplanen, sier Hansen.

Når det gjelder byggeprosjektet i Kvartal 8 synes byggherrene det er ekstra morsomt at det er en lokal entreprenør som har vunnet anbudskonkurransen.

- Vi skal bruke Arve Ståle Olsen AS. Han har gjort noen prosjekter for oss tidligere, men aldri så stort som dette, sier Hansen.