Denne uken er 33 nyansatte fra Sverige, Danmark, Finland og England på kurs i Larvik. Og kurset avsluttes med kick off i piratkostyme.

– Vi har store ambisjoner og skal vokse gjennom organisk vekst, geografisk og gjennom oppkjøp.

Viseadministrerende direktør Bjørn Erik Brandsæter Helgeland snakker fort og fyker fra rom til rom. Tempoet hos kjørebokleverandør Abax er til vanlig høyt. men denne uken koker det i tredje etasje på Sanden. 33 nyansatte er samlet på hovedkontoret i Larvik.

– Vi ønsker å vise kulturen her og hvordan vi jobber. Har vi opplæring på fem steder, blir det ofte fem måter å jobbe på. forteller kvalitetssjef Geir Andre Lie.

Gode holdninger

Blant de nyansatte er det nordmenn, dansker, svensker, finsker og en brite. Omtrent halvparten skal jobbe fra hovedkontoret i Larvik og de andre skal jobbe fra hjemlandet hvor Abax har kontor. Og det er ikke hvem som helst som får jobb i Abax, forteller Helgeland.

– Det viktigste er å få tak i de rette folkene og vi er kjent for å være knallharde på testing. Gode holdninger og arbeidsmoral er viktig. Kunnskap og ferdigheter kan læres.

Kick off og pirater

De nye skal delta i et skoleprogram som går over ett år. Om bare noen uker er de tilbake, men før det skal teori settes i praksis. På dag tre av første samling møter ØP en positiv gjeng.

– Det er gøy å få være med å bygge opp Abax som noe helt nytt, sier danske Christine Missel.

Uken avsluttes med kick off på ukjent sted. På pakkelisten står sovepose og piratkostyme.

– Du skjønner at man ikke kjeder seg her? smiler Thomas Kværner.