Advarer eldre i Larvik mot kyniske svindlere

Krimsjef Knut Vidar Vittersø

Krimsjef Knut Vidar Vittersø Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Skrev liste med navn og adresse på rundt 100 personer i 80-årene i Larvik.

DEL

Mandag tok tre menn kontakt med et hotell i Larvik og ba om å få låne en pc. Så skrev de ut en liste på rundt 100 personer i 80-årene i Larvik. Politiet mistenker nå at de tre kan være i gang med svindelforsøk mot eldre personer i byen.

Krimsjef ved politiet i Larvik, Knut Vidar Vittersø, forteller til Østlands-Posten at politiet fikk melding fra hotellet mandag, og at hotellets betjening mistenkte at noe var galt.

- Meldingen gikk ut på at tre personer hadde kommet til hotellet og bedt om rom, men at de hadde fått beskjed om at det ikke var noe ledig, sier Vittersø.

- De tre ba så om å få låne en pc på hotellet for å skrive ut en e-post, og det ga hotellet tillatelse til, sier han.

Etter at mennene forlot hotellet, sjekket hotellets personale e-posten som var skrevet ut på pc’en, og som var sendt til hotellets adresse, og fant ut at den inneholdt en liste på over rundt 100 personer i Larvik, som alle var i 80-års alderen.

Listen skal blant annet ha inneholdt navn og adresse på personene.

Politiet i Larvik mistenker nå at de tre mennene kan være i gang med planer om å svindle eldre i Larvik, og ber eldre og pårørende til eldre om å passe på.

- Vi har ikke klart å kontakte disse personene, men oppfordrer nå alle i målgruppen om å være påpasselige dersom man får selgere på døren, eller henvendelser fra personer som kan virke mistenkelige, sier Vittersø.

- Vi tror ikke de tre har til hensikt å stjele eller begå ran, men mye tyder på at de planlegger en eller annen form for oppsøkende virksomhet hos eldre. Dette virker som det kan være planlegging av kynisk svindel, og derfor velger vi nå å gå ut med en advarsel, sier han.

Vittersø sier at de tre mennene, en godt voksen mann og to yngre, snakket gebrokkent svensk, og at de kjørte fra hotellet i en sølvgrå og en blå Mercedes med utenlandske skilter.

Politiet ber også om tips dersom noen skulle bli kontaktet av mistenkelige personer.

Artikkeltags