Advarer om svært krevende kjøreforhold

Det er krevende kjøreforhold i Vestfold søndag morgen, og politiet ber folk om å kjøre forsiktig.

Det er krevende kjøreforhold i Vestfold søndag morgen, og politiet ber folk om å kjøre forsiktig. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

OBS-varsel for Vestfold, det ventes mest snø i ettermiddag og kveld.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er Meteorologisk institutt som advarer om krevende kjøreforhold i Vestfold, i tillegg til Agder, Telemark, Buskerud, Oslo og Akershus.

Det har vært flere ulykker natt til søndag og søndag morgen, og snøværet som nå laver ned flere steder, gjør det krevende å ta seg fram.

En bilist fikk problemer ved Torp søndag ettermiddag.

En bilist fikk problemer ved Torp søndag ettermiddag. Foto:

– På grunn av snøværet oppfordrer vi alle bilister til å kjøre forsiktig hvis de absolutt må ut med bilen. Det er sporete på veiene, og bilister må kjøre etter forholdene. I dag er det ikke nok å følge fartsgrensene. Senk farten, er rådet fra Anne Meyer, ved politiets operasjonssentral i Vestfold.

Politiet har også fått en rekke meldinger om biler som har kjørt inn i hverandre ved kryss der det er glattpolert fordi bilene bremser og akselererer.

Ved 15-tiden søndag fikk en bilist på vei til Sandefjord Lufthavn, Torp problemer på det glatte føret. I den siste svingen på vei inn på parkeringsområdet, ble bilen dratt av veien og ned i grøfta.

Det var ikke snakk om personskader, og ingen nødetater ble sendt ut på stedet. Bilen ble dratt opp av bergingsbil.

LES OGSÅ: Bil og brøytebil traff hverandre på E18

Verre utover søndagen

I OBS-varselet for Vestfold skriver Meteorologisk institutt at det lokalt kan komme 20–30 mm nedbør i løpet av 24 timer, og at det nedbøren vil øke utover siste del av søndagen.

Et vogntog kjørte i grøfta på Bispeveien søndag.

Et vogntog kjørte i grøfta på Bispeveien søndag. Foto:

Det kan dermed være lurt å ta seg hjem fra helgeturen i løpet av første halvdel av søndagen, dersom du har mulighet til det.

– Søndag blir forholdene verre, og vi venter at det blir mer problemer i forbindelse med snøfall, sier vakthavende meteorolog Rafael Eskobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

LES OGSÅ: Varebil med henger kjørte i fjellvegg på E18

Dødsulykke ved Kløfta

Den alvorligste ulykken skjedde på E18 ved Kløfta i Akershus, der en mann som hadde gått ut av bilen for å hjelpe en annen bilist som sto i grøfta, ble påkjørt og senere døde av skadene.

– Rett etter dette har bilen den omkomne satt i stanset på stedet. Slik det ser ut nå, for å hjelpe. Mannen har gått ut av bilen og da har det kommet en tredje bil, som på en eller annen måte har truffet ham, sier operasjonsleder Thorleif Skovereng i Romerike politidistrikt til rb.no

LES OGSÅ: Politibil kjørte ut natt til lørdag

Artikkeltags