- All reklame er god reklame (ordfører i Lardal, Nils Røsholt)

Artikkelen er over 12 år gammel

Ordfører i Lardal, Nils Røsholt, sier til ØP at han har fått bekreftet via tekniske kartverk i kommunen at «Skrukkehølet» ligger i Lardal. Stor mer om stedet har han heller ikke funnet ut.

DEL

– Skrukkehølet skal ligge et sted på Steinsholt, men selv om jeg har ringt de fleste med lokalkunnskap, så har jeg ikke klart å finne fram til noen som kjenner til stedet. Det er nok neppe et sted dit folk valfarter, sier Nils Røsholt til ØP Nett.

Røsholt synes imidlertid det er morsomt at Lardal har fått et av sine lokalnavn blant de åtte mest morsomme i landet. I alle fall i resultatet VG har fått gjennom kåring hos sine lesere.

– All reklame er jo god reklame, og dette synes jeg var en morsom «pris» å få i sommervarmen, sier han.

Heller ikke formannen i Lardal historielag, Gunvor Hogstvedt Ruberg, har hørt om Skrukkehølet tidligere.

– Da jeg fikk høre om kåringen ringte jeg rundt til alle de ressurspersonene jeg kjenner til når det gjelder geografi og historie i Lardal. Men det var ikke mye jeg klarte å finne av opplysninger. Men jeg har fått bekreftet at stedet ligger på Steinsholt. Det skal være litt nord for avkjøringen til Siljan, og et stykke opp i skogen, sier hun.

ØP Nett har også ringt en rekke personer med lokalkunnskap om område, men så langt ikke klart å finne fram til nøyaktig plassering av stedet eller bakgrunnen for det spesielle navnet.

Artikkeltags