– Altfor mange klager og spillekvelder

Lydhør: Hans Christian Nygaard har hatt ansvaret for evalueringen av fjorårets sommersesong. (Arkivfoto)

Lydhør: Hans Christian Nygaard har hatt ansvaret for evalueringen av fjorårets sommersesong. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Utestedene klarte ikke å følge anbefalingene fra Helsedirektoratet i fjor sommer, fastslås det i evalueringen fra rådmannen.

DEL

Utelivsbransjen i Larvik fikk i fjor sommer sjansen til å vise at de kunne forholde seg til rådene fra Helsedirektoratets veileder, uten å få et sett med regler trædd nedover hodet. Det klarte de ikke, mener rådmannen.

I evalueringen fra administrasjonen slås det fast at «antall spillekvelder og deres varighet er hos flere virksomheter langt utenfor det som veilederen anbefaler og det som kommunestyret har ønsket tilpasset/justert».

Videre anses «omfanget av antallet klager og innholdet i disse gjennom sommeren 2013 som et uttrykk for at intensjonene i kommunestyrevedtaket (...) ikke i tilstrekkelig grad er oppfylt».

Det påpekes også at kun «et fåtall av utelivsstedene som har gjort vesentlige fysiske tilpasninger (...) har hatt ønsket støyreduserende effekt».

Miljøinspektør og saksbehandler Hans Christian Nygaard opplyser at Larvik på ingen måte er alene om å ønske å basere sine retningslinjer på veilederen fra Helsedirektoratet.

– Dette er ikke noe vi har sugd av eget bryst. De aller fleste kommuner i Norge forholder seg til denne veilederen, sier Nygaard, og nevner Tønsberg og Brygga der som et eksempel.

Miljøinspektøren forteller at han har vært i kontakt med flere beboere fra områdene rundt Indre havn i forbindelse med evalueringen.

– Jeg har snakket med 5-6 personer fra Langestrand, Jegersborg/Steinane, Skotta og Tollerodden. Dette er folk som har pleid å klage tidligere.

Artikkeltags