Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldt i flere land for svindel

Artikkelen er over 7 år gammel

Jarl Moe er mistenkt for å ha svindlet en rekke mennesker for mange millioner kroner. Nå kan han oppholde seg i Larvik.

Moe skal ikke lenger være på Kypros der han bor, og en kilde hevder overfor ØP at 41-åringen for tiden er eller har nylig vært i Larvik.

ØP har vært i kontakt med Moes familie, som ikke ønsker å si noe om hvor Moe befinner seg.

Moe er oppvokst på Brunlafeltet i Stavern og studerte på Larvik handelsskole. I ungdomstiden reiste han verden rundt som DJ, men de siste årene har han bodd på Kypros, hvor han er grunnlegger og president i selskapet TaxWizards, som hjelper firmaer med hvordan de skal slippe å betale skatt.

Nå er han anmeldt i flere land for å ha lurt personer til å investere i forskjellige firmaer.

Ikke på rømmen

ØP skrev 28. januar at Moe var etterlyst og på rømmen fra britisk politi, fordi han ikke hadde møtt opp til domstolsforhandlinger i Storbritannia i november.

Moes advokat, Geoff Summers, som jobber for advokatbyrået HowardKennedyFsi og britisk politi har i ettertid sagt at det ikke stemmer.

– Jeg kan bekrefte at en 40 år gammel mann har fått kausjonen utvidet til 20. mai 2014 for svindelrelaterte forbrytelser, sier pressetalsmann Asim Bashir i Scotland Yard.

Advokatbyrået HowardKennedyFsi skriver på nettsidene sine at de har mange høyprofilerte idrettsutøvere på listen over klienter. De omtaler seg selv som spesialister innenfor blant annet fotballjuss.

Østlands-Posten har ikke lykkes å komme i kontakt med Moe.

Driver motstandsblogg

Moe er mistenkt for økonomisk kriminalitet i millionklassen. Personer som har blitt svindlet forteller at de har blitt overbevist til å investere store penger i aksjer i forskjellige selskaper, men som viser seg å bare være luftslott.

Neil Asher står bak nettstedet jarlmoescam.com, hvor han forsøker å komme i kontakt med andre som hevder de har blitt lurt av Jarl Moe.

På nettsiden gir han informasjon om hvordan man kontakter politiet i forbindelse med saken. Han opplyser om at 35 personer hittil har anmeldt Moe for bedrageri.

– Har du investert penger med Jarl Moe? Jeg beklager å måtte fortelle deg at dette er svindel. Jarl Moe har tatt pengene dine og brukt de til å finansiere livsstilen hans, skriver han.

Hevder han er uskyldig

Moe hevder på sin side at det er Asher som forsøker å presse ut han, at han ikke har svindlet noen og at ingen har tapt noen penger enda.

– Vi har rapportert Mr. Asher til politiet grunnet ren løgn, utpressing og trakassering, står det i en epost som Asher har publisert på siden sin.

På sin egen nettside forteller Moe hvordan han jobber som foredragsholder. Han har også lagt ut mange blogginnlegg med tips til hva folk må gjøre for å bli det han omtaler som suksessrik.