Åpnet holdeplassen på Torp

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Nå kan du ta toget (nesten) helt fram til Sandefjord Lufthavn Torp.

DEL

I dag klippet nemlig fylkesordfører Per-Eivind Johansen snora, og åpnet dermed NSBs nye stasjon på Vestfoldbanen - Sandefjord lufthavn Torp.

Skjønt ny, det er riktignok gamle Råstad stasjon som er gjenåpnet. Den nye holdeplassen er etablert på vestsiden av sporet, og den gamle stasjonsbygningen som ligger øst for banen har ikke blitt berørt. Dette bygget er i dag et museum som driftes av stiftelsen Råstad stasjon, skriver Vestfold fylkeskommune på sine hjemmesider.

Selve stasjonen er imidlertid et lite stykke unna Torp. Togpassasjerene vil derfor bli fraktet med en egen shuttlebuss til og fra stasjon og flyplass.

«Det vil bli en egen shuttlebuss til flyplassen, kjøretid 4 minutter, som har avgang umiddelbart etter at togene har kommet til stasjonen. Det blir avgang for shuttlebuss fra flyplassen 7 minutter før togavgang fra stasjonen. NSB reisebillett gjelder som billett også på bussen. Togene vil stoppe ved Torp i flyplassens åpningstider. Følgende tog vil derfor ikke stoppe: tog fra Oslo S kl. 2343 alle dager, og tog fra Oslo S kl. 2143 lørdager.» opplyser NSB på sine hjemmesider.

Artikkeltags