– Avløpsrørene er 124 år

Arkivfoto fra ledningsbrudd på Kronprinstomta i Stavern

Arkivfoto fra ledningsbrudd på Kronprinstomta i Stavern Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Noen av avløpsrørene som er i bruk i ledningsnettet er så gamle som 124 år.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– På tide at noe blir gjort, sier avdelingsingenør i kommunen.

I løpet av en formiddag i slutten juni falt det 35 mm regn i Larvik – det er rekordmengde. På minutter fikk mange boligeiere på Nanset og i Byskogen vann i kjelleren. Så mange som 50 kontaktet brannvesenet eller kommunen og ba om hjelp.

– Noen av avløpsrørene som er i bruk i ledningsnettet er så gamle som 124 år. Gjennomsnittsalderen er 27 år, men det er absolutt på tide at noe blir gjort. Spesielt for å unngå det vi kaller tilbakeslag som er når kloakk kommer opp av sluket i kjellere, forteller avdelingsingeniør Monica Skjønhaug hos kommunalteknikk i Larvik kommune.

Kommunen jobber nå med et stort prosjekt hvor ledningsnettet for drikkevann, kloakk og overvann skal utbedres i området fra Indre havn til rundkjøringen ved Kiwi i Nansetgata.

– Det er en sammensatt vurdering som gjør at prosjektet er der. Blant annet basert på hvor vi vet at mange får vann i kjelleren ved ekstremvær. Nanset og Byskogen er verst. Planen er omfattende, kostbar og vil trolig ta 20 år, men de mest utsatte områdene skal slippe å vente. I disse dager sjekkes deler av ledningsnettet via små fjernstyrte kameraer som sendes ned i avløpsrørene.

– Da vil vi se om det er noen feil som vi kan gjøre noe med med en gang. De store utbedringene vil tidligst kunne påbegynnes i 2014.

– Politikerne har stor forståelse for den jobben vi gjør, men kommuneøkonomien er presset. Neste år har vi derfor 20 millioner mindre å bruke på rehabilitering av vann og avløp.

Artikkeltags