To skadet - én skal være hardt skadet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KRAGERØ: Alle de lokale nødetatene og Hovedredningssentralen ble varslet, da det like etter klokken 18.00 lørdag ble meldt om at et helikopter hadde styrtet ved Fossingfjorden. To personer ble skadd i styrten, én av dem skal være hardt skadd.

DEL

(Telemarksavisa) Det var klokken 18.07 at politiet i Sør-Øst fikk første melding om helikopterstyrten. 

- #Bamble #Fossingfjorden Politiet har mottatt en melding om at et helikopter har styrtet. Politiet vil oppdatere meldingen så fort vi har noe mer. Nødetatene er på vei, lød første melding fra politiet i Sør-Øst på Twitter.

Man trodde altså først at styrten hadde skjedd på Bamble-siden av Fossingfjorden.

Søkte med båt og helikopter

Senere kunne et øyenvitne som fulgte regningsarbeidet fortelle KV at et ambulansehelikopter søkte i Stavnes/Barmen-området.

Klokken 18.49 meldte Varden at redningsmannskaper har gått i båt for å ta seg ut til ulykkesstedet.

- Både politi, dykkere, brannvesenet og ambulanse har kommet fram. Ved hjelp av båt vil de ta seg ut til ulykkesstedet, skriver Varden.

I en pressemelding som politiet sendte ut rett før klokken 19 ble det opplyst at helikopterstyrten hadde skjedd i Stavnes naturreservat.

– En person er skadet. Det var to personer om bord, og vi har kontakt med piloten. Luftambulanse er snart på stedet. Det er det vi har fått beskjed om, uttalte VG pressetalsperson Borghild Eldøen i Hovedredningssentralen til VG.

Funnet på Langøy

Klokken 19.20 kom politiet med følgende oppdatering på Twitter:

- Politiet i Sør Øst fikk melding om helikopter styrt kl. 1807. Stedet har endret seg til Langøy, øy uten veiforbindelse til området nord for Halsen. To personer er skadd. En skal være hardt skadd. Luftambulansen er på stedet sammen med politi og ambulanse.

Artikkeltags