Gå til sidens hovedinnhold

Bast blir ordførerkandidat

Artikkelen er over 14 år gammel

Hallstein Bast har bestemt seg. Han stiller opp igjen som Venstres ordførerkandidat ved valget neste høst. - Den positive meningsmålingen var en sterkt medvirkende årsak til at jeg sa ja, sier Bast til ØP.

I meningsmålingen som ØP presenterte for en uke siden, gikk Venstre fram med 100 prosent - fra en til to mandater. Hallstein Bast mener tre mandater så absolutt er innen rekkevidde.

- Den positive trenden på meningsmålingen virket betydelig inn på min beslutning om å stille opp igjen, samtidig som det var et sterkt ønske fra nominasjonskomiteen, sier Bast.

Hallstein Bast er i dag fylkesleder for Venstre, og sier han lenge har vurdert fram og tilbake om han skulle velge fylkespolitikken framfor kommunepolitikken.

- Men det blir et spennende kommunevalg, der man ikke skal utelukke at Venstre får maktposisjoner, sier han.

Bast vil ikke utdype dette nærmere, men ut fra siste meningsmåling kan det ikke utelukkes at Venstre kommer på vippen, fordi for eksempel Høyre og Frp bare trenger støtte fra ett mindre parti for å danne flertall.

I et valgteknisk samarbeid mellom disse tre partiene kan det da skje at Bast forlanger å bli den nye ordføreren. Dette også ut fra at Frps Knut Anvik ikke er overivrig etter denne posisjonen, samtidig som at Frp ikke er overvettes begeistret for å godta Høyres Øyvind Riise Jenssen som ordfører.

Men ifølge Bast selv kan et samarbeid like gjerne skje andre veien, hvis situasjonen tilsier det - og viser til nylig inngått budsjettforlik med Ap, SV, Larvikslista, KrF og Sp.

Hallstein Bast har satt en eneste betingelse til Venstres nominasjonskomite for å stille på nytt, og det er at de tre-fire første på lista blir kumulert.

Venstre i Larvik avholder sitt nominasjonsmøte i midten av februar neste år.