Berg arbeidskirke lanserer kirke-app

gleder seg:  Åsmund Brøvig (t.v.) og prest Audun Haga ser fram til lanseringen av Berg arbeidskirkes egen app. Lanseringen vil skje rett før bryggegudstjenesten i Helgeroa søndag formiddag.   foto: minna fjeldskår

gleder seg: Åsmund Brøvig (t.v.) og prest Audun Haga ser fram til lanseringen av Berg arbeidskirkes egen app. Lanseringen vil skje rett før bryggegudstjenesten i Helgeroa søndag formiddag. foto: minna fjeldskår

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nå kan du få menighetsnyheter, aktivitetskalender og en bitte liten TV-stasjon direkte på smarttelefonen din – helt gratis.

LARVIK: Berg arbeidskirke i Brunlanes lanserer sin egen app.

Appen, som er lagt ut på App store og Google Play, finner man ved å søke på «Berg arbeidskirke».

Appen har vært testet ut internt i menigheten denne våren, og nå lanseres den med funksjonelle tjenester som nyhetsmelder, kalender, aktivitetsoversikt og ikke minst en bitte liten TV-stasjon for lokalbefolkningen.

Stolte av prosjektet

– Nå er presten tilgjengelig i hånda også til de som ikke vanligvis går i kirken, forteller Åsmund Brøvig, som drifter appen.

– Vi har sjekket litt og det ser ikke ut til at noen andre menigheter i Norge har sin egen app enda. Så dette er veldig spennende, sier prest Audun Haga, og legger til at han er veldig stolt av prosjektet.

Brøvig og Haga håper blant annet an appen vil slå an hos den yngre garde.

Håper på rekruttering

– Vi håper å rekruttere ungdommer til å være med å lage innhold til appen. Det er en ny måte å tenke ungdomsarbeid i menigheten.

Brøvig er selv frilans TV-fotograf, og jobber blant annet i NRK i Porsgrunn. Han jobber også for Berg menighet en dag i uka.

– Det blir denne appen jeg kommer til å jobbe mest med. Jeg gleder meg til å se hvordan den blir tatt imot nå som den blir tilgjengelig for alle.

Utegudstjeneste i Helgeroa

Berg menighet og Brunlanes frikirke inviterer søndag til bryggegudstjeneste med TV-pastor Egil Svartdahl og app-lansering.

Bryggegudstjenesten, som blir holdt for nittende gang, ledes av sogneprest i Berg arbeidskirke, Audun Haga.

TV2-pastor Egil Svartdahl er gjestetaler for andre gang, og sanger Jan Michael Johansen fra Ulefoss kommer.

– Gudstjenesten starter klokka elleve, og lanseringen av den nye appen blir klokka 10.50. Vi håper som alltid på stort oppmøte, sier Haga.

Haga og Jan Tanggard fra frikirken lover en flott gudstjeneste i fantastiske omgivelser.

– Vi skal sørge for å ha nok kaldt vann tilgjengelig, og selvfølgelig en del skyggeplass. Hvis noen er ekstra urolige for den sterke sola kan man ta med seg en paraply til å skygge med, sier Tanggaard med et stort smil.

Artikkeltags