– Det er helt utrolig og jeg ble veldig glad

Hele denne uka har daglig leder i stjørdalsfirmaet Byggnord A/S, Arve Skive, hatt flere ansatte på taket til Susanne Christiansen på Langstein i Stjørdal kommune i Nord-Trøndelag .

Både for å rette opp og gjøre ferdig det arbeidet en aktør i bransjen ikke bare forlot, men også forlangte og fikk 47.000 kroner for.

– Jeg opplever rett og slett å ha blitt lurt, sier Christiansen til bladet.no.

ØP Nett skrev om saken for noen uker siden: Skatval-kvinne svindlet av taktekker fra Larvik

Uten verdi

Bladet.no skrev om «taksaken» på Langstein for noen uker siden.

Her handler det om representanter for et enkeltpersonsforetak i Larvik som fikk utbetalt 47.000 kroner for et arbeid som Christiansen betegner som verdiløst.

Det skal blant annet omhandle en stillas som ble satt opp og tatt ned før den ble brukt. Og huseier sier at arbeid som var gjort måtte gjøres om igjen.

– Vi måtte rive av all den delvis lektinga som var gjort og starte forfra, sier Skive.

Vederlagsfritt

Skive sier at han umiddelbart reagerte da han i media leste om taksaken på Langstein.

– Det er kjedelig å se at vi har useriøse aktører i bransjen. Jeg ringte Christiansen og sa vi kunne gjøre takarbeidet vederlagsfritt. Også materialer ville jeg forsøke å få gjennom våre forbindelser. Denne uka har to medarbeidere vært i aksjon. Jeg regner med at de er så godt som ferdige nå til helga, sier Skive.

– Og du skal ikke ha noe for jobben?

– Nei, vi ønsker å bøte på det andre har gjort her, og har sagt til huseier at dersom det er avsatt penger til denne jobben ut over de hun har utbetalt til de som var her før oss, så må hun gjerne gi bort de pengene til et godt formål, sier Arve Skive i Byggnord, et selskap han også er aksjonær i.

Kjempefornøyd

Huseier Christiansen sier til bladet.no at hun ble overrasket, men mest kjempeglad og rørt over henvendelsen fra Skive hvor han tilbyr å legge nytt tak vederlagsfritt.

– Dette er mest overraskende, at et firma i det hele tatt kan tilby dette. Det er helt utrolig og jeg ble veldig glad da Skive ringte. Vi visste ikke akkurat hva vi skulle gjøre der vi sto tilbake etter at de som kom her først bare forlot oss, og alt var bare rot. Så kommer tilbudet, og nå er taket snart ferdig. Vederlagsfritt har han også sagt. Er det rart jeg bare smiler, sier Susanne Christiansen.