Anne Rygh Pedersen er født og oppvokst i Larvik, og var sågar russeformann i byen i 1986. Hun arbeider i dag som operasjonsleder ved politisentralen i Vestfold, og er fortsatt aktiv som fylkespolitiker for Arbeiderpartiet.

Rygh Pedersen var også fylkesordfører i Vestfold fra 2003 til 2005, og hun har vært statssekretær i justisdepartementet. I dag leder hun også et utvalg som skal se på organiseringen til ambulansetjenesten i Norge.

Hun fikk beskjeden om utnevnelsen fredag formiddag, og sier til Østlands-Posten at hun gleder seg til å ta fatt på jobben i Telemark.

- Dette er en kjempespennende stilling. Jeg har alltid hatt en jobb i politiet som jeg har gledet meg til, og nå blir det enda mer spennende å jobbe ut fra en lederstilling. Det å jobbe i politiet gjør at man treffer mennesker i alle livsfaser, og det betyr mye for meg, sier Anne Rygh Pedersen.

- Hva med ditt politiske engasjement framover?

- Det kan nok bli vanskelig å kombinere, men dette må jeg se nærmere på, sier hun.

Anne Rygh Pedersen sier også at hun er glad for at man har valgt å ansette en kvinne i jobben, men at dette også gir en ekstra utfordring.

- Det er viktig at kvinner søker og også blir tildelt lederstillinger som dette. Men det er naturligvis et stort ansvar å skulle følge opp. Jeg håper jeg klarer å leve opp til «imagen», sier Rygh Pedersen.

Anne Rygh Pedersen sier hun ønsker å starte i stillingen så snart som mulig, og at hun går til jobben med ydmykhet.

- Det er et flott fylke jeg kommer til, og jeg gleder meg til å møte mine nye kollegaer, sier hun til Østlands-Posten.