Boksuksess om Lågen blir film

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Boka «Livet langs Numedalslågen» ble en kjempesuksess. Den ble utgitt før jul i fjor og førsteopplaget på 6.000 ble raskt revet bort. Nå kommer en ny oppfølger – en timelang videofilm – som baserer seg på bokprosjektet. Filmen skal være ferdig før jul og kan bli en ny bestselger i lokalmiljøet.

DEL
Filmen som skal lages er et samarbeidsprosjekt innen Mediehuset i Larvik og de som står bak selve bokutgivelsen. I Mediehuset er det Halstein Larsen i Lono Film og Video, Sigurd Lundal i Sarg Musikkproduksjon og Sven Erik Sandnes i Sandnes Mediaproduksjoner som sammen skal lage filmen basert på «Livet langs Numedalslågen».
Skal lokke sponsorer
– Vi har vært i god kontakt med Jan Grønseth – redaktør og forfatter bak boka, og vi har fått rettigheter til å bruke bilder og boka som et grunnlag for research til videofilmen, sier de tre bak filmprosjektet. Torsdag skal det første prosjektmøtet holdes på Labro, og da kan også samarbeidspartnerne vise traileren til filmen – en trailer som forhåpentligvis vil kunne få sponsorene til å våkne.
Numedalslågen er så spennende at dens «historie» ble til en bestselger i bokform. Med et utvalg på mer enn 20.000 bilder hadde bokkomiteen det aller beste utgangspunktet for å lage et produkt som solgte. Det klarte de, og i tillegg klarte de å krydre boka med et vell av gode historier fortalt av folk med inngående kjennskap til den grønne dalen. Satt i sammenheng ble dette en unik bok, og det er dette produktet som nå har satt filmskaperne i aktivitet.
Fire filmseksvenser
– Vi skal i utgangspunktet ha fire sekvenser om Lågen, forteller Sven Erik Sandnes, Halstein Larsen og Sigurd Lundal. Den første har arbeidstittelen «Fra fjellbygd til vidde – vassdrag som ferdselsåre», den andre har tittelen «Tømmerfløting», den tredje «Fra fjellørret til laks» og den fjerde «Vannet som energikilde». Det vi tenker oss er at vi skal bruke noen bilder fra gammel tid og så filmer vi fra samme ståsted i dag. Det er ikke alltid like lett å gjenkjenne seg, og det er kanskje litt av vitsen, mener de.
I tillegg skal det i videoproduksjonen serveres filmsnutter som aldri tidligere har vært vist – uten at de foreløpig vil røpe for mye av den siden ved produksjonen.
– Vi spiller veldig på lag med selve boken under denne produksjonen, og vi tror selv at dette skal bli et artig og bra supplement til boka om Numedalslågen og livet langs elva, sier de tre filmskaperne.
Kan bli salgssuksess
ØP har tittet på filmtraileren og kan forsikre om at interessen ble vakt ganske kjapt. Blir filmen like bra og interessant som boka, bør det være duket for en ny salgssuksess som kommer til å ligge under en mengde juletrær oppover i Lågendalen og sikkert også som julegave i mange andre hjem i Larvik-distriktet.

Artikkeltags