Bølgen bygges om

Artikkelen er over 6 år gammel

Les årets aprilspøk fra Østlands-Posten.

DEL

For å få ny fart på restaurantkonseptet i Bølgen, gjøres det nå omfattende tiltak på byggets sørside.

Glassfasaden vil delvis bli fjernet for å skjerme restaurantgjestene for støy og en plagsom sommersol. Les også: Spill og spell på onsdagskveldene

– Sola skremmer folk vekk fra restauranten. Når vi nå får dekket vinduene til, kan vi samtidig skape et brunere preg på restauranten. Litt mer slik som folk ønsker det. Vi har savnet mannen i gata. Med en annen type meny på matkartet, har vi håp om å trekke til oss nye grupper mennesker, sier Fjeldstad og røper at både chips, chicken og nuggets passer bedre inn i det nye konseptet.

Og selv om daglig leder ved Kulturhuset Bølgen, Andreas Gilhuus, var skeptisk i starten, har han nå fått tro på det nye konseptet.

– Arkitekt Niels Torp har lagt nok føringer for bygget. Vi fikk nøkkelen i 2009, og det er på tide å gjøre som vi selv vil. Han har lagt bånd på oss altfor lenge, sier Gilhuus som etter hvert også ser for seg andre endringer i andre deler av huset for å bedre inntjeningen.

Ombyggingen vil starte allerede i dag, og meningen er at deler av fasaden i sør skal kles inn med plater i løpet av de neste dagene.

At utsikten mot Larviksfjorden begrenses, frykter ikke Fjeldstad.

– Vi ønsker et maritimt preg i restauranten, og det blir flere koøyer langs hele sørveggen som slipper lyset inn, sier hun.

At restauranten også blir delt inn med levegger og båser er heller ingen hemmelighet.

– Vi skal gjøre det mer hjemmekoselig. Det betyr også at vi kvitter oss med spagettiveggene og de hvite bordene, sier Fjeldstad som allerede er i gang med å fjerne dem fysisk.

– Bordene og spagettiveggene gir vi bort fra klokka 12.00 i dag. Da er det først-til-mølla prinsippet som gjelder, sier Fjeldstad.

Drømmeflygerne i taket blir også auksjonert bort. Det samme med det i overkant store hvite kakefatet som er dyttet bort i foajehjørnet.

– Vi har allerede fått inn et tilbud på 10.000 kroner for dette, men vet at verdien er langt høyere, mener Gilhuus.

Lørdagens foajékonserter har vært en suksess så langt. Det konseptet håper Gilhuus kan videreføres.

– Det er mulig vi må foreta en kunstnerisk dreining mot mer folkelig musikk. Dansbænd og sving er populære aktiviteter som har fått liten plass i Bølgen. Der må vi foreta grep, sier Gilhuus.

Om det må gå på bekostning av Barnebølgens framtid, vil han ikke kommentere.

Det han derimot ønsker å kommentere er skepsisen mot et brunere preg i Bølgens restau- rantkonsept.

– Er det noe det er nok av i Larvik, så er det utsikt. Det trenger man ikke komme til Bølgen for å finne, avslutter Andreas Gilhuus.

Artikkeltags