Bråtebrann var ute av kontroll - de ansvarlige varslet selv brannvesenet

SLUKKING: Brannvesenet har slukket brannen som spredte seg til et nærliggende område da noen skulle brenne bråte på Eftang søndag.

SLUKKING: Brannvesenet har slukket brannen som spredte seg til et nærliggende område da noen skulle brenne bråte på Eftang søndag. Foto:

En bråtebrann på Eftang var ute av kontroll etter klokken 14 søndag. Både brannvesen og politi var på stedet.

DEL

Brannvesenet meldte litt etter klokken 14 på Twitter at de rykket ut på melding om brann i gress/kratt på Eftang i Tjølling.

Rundt 14.30 meldte så politiet at bråtebrannen var ute av kontroll, og at brann og politi var på stedet.

Brannen hadde spredd seg litt til omkringliggende områder, men var ikke til fare for bebyggelse eller personer. Det blåste ganske bra i området, som ligger nær kysten.

Det var grunneiere i området som skulle brenne bråte på sin eiendom. Et glør antente et tred i nærheten. De som brant bråte ringte selv til politiet og brannvesenet, da de ble litt engstelige, og nødetatene kom raskt til stedet og fikk slukket brannen. Blant annet hogde de ned treet som antente.

Rundt klokken 14.45 opplyser brannvesenet at de har fått kontroll på brannen.

– Vi ønsker å minne våre innbyggere på å vise stor aktsomhet ved bruk av åpen ild, både i skog/utmark og egen hage. Vi har for tiden mange pågående oppdrag relatert til dette, skriver brannvesenet på Twitter.

Artikkeltags