Sankthansbål blusset opp igjen: – Folk må være forsiktige nå

Brannmannskaper fra Vestfold interkommunale brannvesen slukker sankthansbålet som har blusset opp etter tre dager i vannkanten.

Brannmannskaper fra Vestfold interkommunale brannvesen slukker sankthansbålet som har blusset opp etter tre dager i vannkanten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Full utrykning etter melding om skogbrann på Tjøme. Brannvesenet ber folk tenke seg om og være forsiktige.

DEL

(Tønsbergs Blad) Politiet fikk tirsdag kveld melding om skogbrann ved Neholmveien på Tjøme, hvor både brannvesen og politi rykket ut. Meldingen kom klokka 20.01, men tre minutter senere, før nødetatene var framme, meldte de om kontroll på brannen.

– Både hekker, gress og skogbunn er svært utsatt nå. Alt blir bare brunere og brunere når det er så tørt som nå, sier Tom Berger hos Vestviken 110 sentral.

Sankthansbål

Ifølge vitner på stedet har det brent på et ørlite område nede ved sjøen, nedenfor en hytte. Brannmannskaper spylte på vann.

Frilansfotograf Peder Gjersøe får opplyst av politiet på stedet at det er et sankthansbål som har blusset opp igjen – tre dager etter sankthansaften.

Det er fullt mulig at dette har vært tilfelle. Nå er bakken så tørr nedover, at det kan ligge å ulme i dagevis. Én glo kan blusse opp en brann nå, selv om det har sett slukket ut lenge. Dette fordi vannet ikke trenger ordentlig ned, slik at jordsmonnet kan ta fyr. Og dette kan skje en til to meter fra det opprinnelige stedet, sier Berger.

Brannen i det gamle bålet var helt slukket klokka 20.35, opplyser operasjonsledelsen i Sørøst politidistrikt.

Neholmveien ligger på Brøtsø, øya mellom Tjøme og Hvasser.

LES OGSÅ OM denne brannen for noen uker siden: Skogbrann på Tjøme

Det er svært tørt i terrenget både i kystkommunene og i innlandet i Vestfold nå.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken