Gå til sidens hovedinnhold

Buss ranet mellom Larvik og Kvelde

Artikkelen er over 9 år gammel

Les også:

Klokken 18.09 mandag kveld fikk politiet melding om at en buss var ranet på fylkesvei 40 mellom Larvik og Kvelde. Politiet har tatt ut full bevæpning og satt inn alle tilgjengelige styrker i letingen etter raneren. Tips oss på tlf 97 70 90 98 eller nettavisa@op.no.

Store styrker er blitt satt inn i aksjonen, etter ranet som skjedde noen kilometer nord for Bommestad, ved Bjerke. Raneren skal ha brukt kniv under ranet, og truet sjåføren til å gi fra seg penger.

Ifølge det ØP kjenner til, skal raneren ha stått mørkkledd på en busslomme på stedet, og vinket bussen inn til siden. Bak mannen skal det ha stått en mørk bil og ventet.

Mannen gikk inn på bussen da den stanset, og trakk fram kniven som han truet sjåføren med.

Raneren skal ha fått med seg noen penger, men det er uvisst hvor mye.

Bussen er en rutebuss som har vært på vei fra Svarstad mot Larvik.

– Vi var heldige og hadde elever fra politihøgskolen som var ute og øvelseskjørte i området. Derfor kom vi raskt til åstedet, og fikk sikret spor og sperret av området, sier innsatsleder Per Eftang.

– Vi setter inn alle tilgjengelige ressurser, og vil søke etter en bil som ble observert kjørende fra stedet og andre spor.Det var kun fører om bord i bussen. Gjerningsmannen truet sjåføren med kniv, sier han til ØP Nett.

Politiet har iverksatt søk etter en bil som skal være sett kjørende fra stedet i nordlig retning. Raneren skal ifølge de første opplysningene være en kraftig bygd mann, og bilen skal være en mørk sedan av typen Opel eller BMW.

Flere politipatruljer var på stedet, og klokken 20 ble det også satt inn hundepatrulje i letingen etter raneren.

– Vi har mottatt anmeldelse fra sjåføren, men har så langt ikke pågrepet noen i saken. Vi vil jobbe med saken utover natten, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Anne Meyer, til ØP Nett klokken 22.30 mandag kveld.

Les også: Buss kapret mellom Skien og Porsgrunn