Gå til sidens hovedinnhold

Color Line takker Jens & Co.

Artikkelen er over 15 år gammel

I går fikk de ansatte i Color Line i Larvik mulighet til å takke Jens Stoltenberg. (Foto: Arild Eikrem)

Color Line var beredt på å flagge ut hvis det ikke hadde blitt regjeringsskifte. Men så lenge Jens & Co. har sikret nettolønnsordningen, betyr det at ferjeselskapet satser for fullt i Norge. I går fikk de ansatte takket statsministeren personlig.

Statsminister Jens Stoltenberg var i går på besøk i Larvik. Han gjestet Color Line og ferja Color Traveller. Dette er regjeringens «ut på tur»-uke. Stoltenberg startet runden i Larvik, før han satte kursen videre til Agder-fylkene og Rogaland.

Tillitsvalgt i Color Line, Tommy Wedel, tok imot statsministeren i valgkamp-skjorta, der det står: «Nei til borgelig styring og arbeidsledighet». De ansatte er takknemlige for at regjeringen reddet nettolønnsordningen, som er en refusjonsordning, også omtalt som null-skatt-ordningen.

Color Line kunne risikert å få 40 prosent høyere lønnskostnader i forhold til konkurrentene.

– Hei Jens, takk for sist! Alle norske sjøfolk har hatt på seg denne t-skjorta som sier ja til å ta vare på arbeidsplasser. Vi er stolte over å se at det finnes politikere som leverer det de lover, roser Wedel.

Wedel, som er dansk statsborger, sa under valgkampen at han skulle bli norsk statsborger og at han skulle melde seg inn i Arbeiderpartiet, dersom nettolønnsordningen ble sikret.

– Det skal være i orden i løpet av måneden, lover Wedel.

For Color Line betyr nettolønnsordningen 200 millioner kroner ifølge Wedel. Hadde selskapet valgt å flytte bedriften til Danmark, Sverige eller Tyskland, ville bedriften spart 500 millioner kroner dersom nettolønnsordningen ikke kom på plass.

– Det betyr at forskjellen nå er på 300 millioner kroner. Det koster å flytte ut av landet, så nå føler vi ansatte oss trygge de neste fire årene, påpeker Wedel.

Stoltenberg fleipet med at han følte seg trygg på applaus, da han så de oransje t-skjortene under valgkampen.

Linjedirektør Laila Valdal er langt fra sikker på at Color Line hadde inngått en avtale om bygging av to nye ferjer, hvor en av dem skal erstatte Peter Wessel, om ikke nettolønnsordningen kom på plass.

– Dette har regjeringen dratt vel i havn, roser Valdal.

Informasjonsdirektør, Helge Otto Mathisen, innledet med å si – kjære Jens. Det er hyggelig å ha deg på besøk i en av Norges viktigste havner og en viktig havn for Color Line.

– I valgkampen var vi opptatt av ikke å bruke argumenter offentlig hvor vi ville bli beskyldt for å utøve press. Men vi hadde en klar marsjordre om at enten investeres vi for 7,5 milliarder kroner, eller så flytter vi ut av Norge, avslører Mathisen.

Han understreker at valgkampsnatten var like spennende for Color Line som for Ap.

Nå som Color Line har fått forutsigbarheten de etterlyste, satser de for fullt i Norge. I perioden 2004-2008 skal det investeres for til sammen 7,5 milliarder kroner i nye skip og konsepter tilpasset framtidens passasjer- og fraktmarkeder.

Stoltenberg fortalte at han har vært mye i Larvik – de har familiehytte i Ula.

– Jeg er mye i Vestfold, både på lengre og kortere turer. Dette er et maritimt fylke med mye sjøfolk, derfor falt valget på Color Line. Det er viktig å markere at vi har innført en bedre ordning for skipsfarten. Vi har fulgt opp det vi lovte i valgkampen. Jeg ønsker å vise folk at politikk nytter, påpeker Stoltenberg.