Gå til sidens hovedinnhold

Danmarks høyeste gran til Norge

Artikkelen er over 8 år gammel

Sist uke ble en 120 år gammel Douglasgran på 50 meter felt i Virklund i Danmark.

Mandag passerte kjempen Larvik.

Les også: Venter på et monster fra Danmark

Se video fra trefellingen her (ekstern lenke).

Ifølge direktør ved Grønagergård Savværk i Danmark, Jan Kristensen, er treet som ble felt sist uke «det høyeste treet i Danmark i manns minne».

Treet var, da det sto på rot, hele 50 meter høyt, og omkretsen var på hele 1,4 meter. Etter god planlegging deiset kjempen i bakken ved hjelp av profesjonelle skogfolk, og mandag kveld lå treet på en trailer i Larvik.

Nå skal den bli en del av en spektakulær attraksjon i opplevelsesparken Høyt & Lavt i Lardal i Vestfold. Det nye tårnet i parken skal være på plass rundt 1. juli, og bli en av de mest spektakulære attraksjonene i parken.

– Først må man klatre opp. Deretter hopper man ut fra 13 eller 30 meter, og opplever basehoppfølelsen, før bremsen slår inn og man fires rolig ned på bakken, opplyser Lars Engmark, salgs- og markedsansvarlig hos Høyt & Lavt til Østlands-Posten.

Når treet er på plass i parken, som en del av 18 løyper med 190 ulike hindere, vil høyden ha blitt redusert til ca 30 meter, og «Himmelfallet» skal gi den mest magasugpregede opplevelsen i hele parken.

Men først måtte treet på spesialtransport gjennom seks rundkjøringer i Larvik, og så opp Lågendalen mandag kveld. Det hele med politi og følgebiler på plass for å sørge for at det hele gikk uten problemer.

Kommentarer til denne saken