Gå til sidens hovedinnhold

– Dette skal ikke skje

Artikkelen er over 7 år gammel

– Sprengningsuhellet på E18 fredag er å betrakte som et hendelig uhell, og kom uventet på alle.

– Vi kan imidlertid ikke garantere at det ikke vil skje igjen, sier prosjektleder for Vegvesenet, Jørn Rinde.

Fredag ved 11.30 falt to store fjellblokker ned på E18 ved Barkfyllingen i forbindelse med sprengningsarbeider ved utbyggingen av nye E18. Uhellet skapte store trafikale problemer med kilometerlange køer i begge retninger.

LES OGSÅ: Trafikken sto nesten stille på E18

– Uhellet skjedde på et meget ugunstig tidspunkt, og vi har full forståelse for at kjørende i området ble litt «heite i toppen» på grunn av forsinkelsene dette medførte. Vi beklager selvfølgelig hendelsen, og krysser fingrene for at slikt ikke skal skje igjen, sier Rinde.

Prosjektgruppa hadde i går en evaluering av hendelsen, og Rinde sier at man vil ha ekstra fokus på sprengningsarbeider framover.

– Skanska, som har ansvaret for sprengningsarbeidene, kan ikke klandres for det som har skjedd. Salven som gikk av var ikke for stor, men det var blokker på baksiden av fjellskjæringen der det ble sprengt som løsnet, og havnet i veibanen.

Ble fjernet på natten

Veien stenges rutinemessig i begge retninger i forbindelse med sprengningsarbeidene.

– Blokkene som falt ned på veibanen var 10 til 13 kubikkmeter store, og ble i første omgang flyttet slik at det ble passasje for bilene. Veien ble åpnet for trafikk klokken 14.15, men det tok lang tid å avvikle de lange køene. Blokkene ble fjernet etter klokken 21 på kvelden, da trafikken var mindre, sier byggeleder Jens Erik Farsjø.

I forkant av sprengningsarbeidene har Vegvesenet hatt befaring med geolog, nettopp for å sikre seg mot at noe uforutsett skulle skje.

– Dessverre kan slikt skje fra tid til annen, og det kom helt uforutsett, og uventet på alle.

– Vi har avtale med Skanska om at sprengningsarbeider ikke skal skje mellom klokken sju og ni på morgenen, og mellom 14.30 og 17 på ettermiddagen. Tidsrom da det normalt er mest trafikk. Salven som utløste fjellblokkene gikk av klokken 11.30, og er innenfor våre avtaler. Dessverre tok det denne gangen litt tid før trafikken kunne komme i gang igjen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.