«Buss veltet ved brannstasjonen – mange skadet inne i bussen», var meldingen som gikk ut til nødetatene i Larvik klokken 13.00 torsdag.

Nødetatene i Larvik, politi, brann og ambulanse, trente torsdag på håndtering av storulykke. Øvelsen ble gjennomført i regi av Norsk Luftambulanse, og var en del av et to-dagers øvelsesopplegg.

Etter at meldingen gikk klokket 13 torsdag, rykket etatene ut med fullt utstyr og stor bemanning. Bussen lå veltet i området mellom brannstasjonen og Lågen, og inne i bussen befant det seg 21 «hardt skadede» elever fra Thor Heyerdahl videregående skole.

Dramatikken rundt øvelsen var stor, og flere ti-tals personer fra nødetatene var i sving den drøye timen katastrofeøvelsen pågikk.

- Spennende å være med på. Disse vet tydeligvis hva de gjør, sa Lasse Ringvold, Jan Henrik Liverød, Lena Johannessen, Marina Aleynyk og Lars Petter Thorenfeldt fra Thor Heyerdahl videregående skole.

- Det hele var svært kaotisk og bråkete, men vi ble utrolig godt og kyndig tatt hånd om. Trygt å vite at redningsmannskapene er så effektive og dyktige som vi kunne se at de var her, sa elevene til ØP Nett.