Dramatisk redningsøvelse

Lasse Ringvold, Jan Henrik Liverød, Lena Johannessen, Marina Aleynyk og Lars Petter Thorenfeldt sammen med June Smith fra ambulansetjenesten.

Lasse Ringvold, Jan Henrik Liverød, Lena Johannessen, Marina Aleynyk og Lars Petter Thorenfeldt sammen med June Smith fra ambulansetjenesten. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

«Buss veltet ved brannstasjonen – mange skadet inne i bussen», var meldingen som gikk ut til nødetatene i Larvik klokken 13.00 torsdag.

Nødetatene i Larvik, politi, brann og ambulanse, trente torsdag på håndtering av storulykke. Øvelsen ble gjennomført i regi av Norsk Luftambulanse, og var en del av et to-dagers øvelsesopplegg.

Etter at meldingen gikk klokket 13 torsdag, rykket etatene ut med fullt utstyr og stor bemanning. Bussen lå veltet i området mellom brannstasjonen og Lågen, og inne i bussen befant det seg 21 «hardt skadede» elever fra Thor Heyerdahl videregående skole.

Dramatikken rundt øvelsen var stor, og flere ti-tals personer fra nødetatene var i sving den drøye timen katastrofeøvelsen pågikk.

- Spennende å være med på. Disse vet tydeligvis hva de gjør, sa Lasse Ringvold, Jan Henrik Liverød, Lena Johannessen, Marina Aleynyk og Lars Petter Thorenfeldt fra Thor Heyerdahl videregående skole.

- Det hele var svært kaotisk og bråkete, men vi ble utrolig godt og kyndig tatt hånd om. Trygt å vite at redningsmannskapene er så effektive og dyktige som vi kunne se at de var her, sa elevene til ØP Nett.

Artikkeltags