(Tønsbergs Blad)

HOLMESTRAND: – Vi hadde vært på klatring i Hof og da vi skulle kjøre hjem så vi en BMW parkert i en busslomme mellom Hof og Steinsholt. Vi så en mann gå ut av bilen med en mistenkelig, stor pappeske. Han bar den på en måte som tydelig viste at han synes esken inneholdt noe ekkelt. Han bar den nemlig ikke inntil seg, men med avstand til kroppen- på en forsiktig måte, forklarer Herøy.

– Jeg og datteren min sa det samtidig: kattunger.

LES OGSÅ: Nykastrerte Lillepus rømte fra dyrlegen. Fant veien hjem etter nesten fem døgn (+)

Grusomt syn

Familien ante ugler i mosen og bråsnudde bilen så fort de hadde mulighet.

– Her er det ugler i mosen tenkte jeg. Det tok litt tid før vi fant et sted for å snu bilen, men da vi kom tilbake løp vi opp bakken og der så vi riktignok det vi fryktet mest.

Synet som møtte familien var en pappeske som lå i grøftekanten med en kattemor og hennes tre små kattunger. Mye avføring som tyder på redsel fra kattene lå også i esken.

LES OGSÅ: – Vi vil styrke dyrevelferden

Ble skjelven

Familien ringte til Dyrebeskyttelsen som tok hånd om de uskyldig kattepusene i løpet av 20 minutter.

– Det var en veldig ubehagelig opplevelse. Jeg var helt skjelven når jeg satt meg i bilen med esken på fanget, forteller Herøy og legger til:

– Det er helt grusomt at folk gjør dumper de hjelpeløse dyra sine på den måten når man kan levere dem hos en organisasjon som tar vare på dem – hvis man selv ikke kan det.

LES OGSÅ: Uvanlig mange hoggormbitt i vår

Stor økning i år

Else Angeltun i Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten informerer om at de i år opplever en stor økning i antall dumpinger av dyr.

– Dette er dessverre ikke den eneste dumpingen .Vi er triste og forstår ikke at dette ikke tar slutt. Vi har blitt et bruk og kast samfunn. Dette gjelder dessverre også dyra våre, forteller Angeltun med et hjertesukk.

– Bare i juni har vi fått inn over 40 katter og kaniner som har blitt dumpet. Tallene kommer nok dessverre ikke til synke nå som fellesferien starter, avslutter hun.

LES OGSÅ: Ber eieren anmelde kattemishandleren (+)

LES OGSÅ: Til deg som gjentatte ganger skyter på katten min