E18 Langåker – Bommestad er åpnet

Av
Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sto for den offisielle åpningen av den nye E18 parsellen mandag formiddag.

Rundt klokken halv elleve mandag formiddag klippet samferdselsministeren over snoren som var spent over den nye veien på en av bruene over Lågen. Straks etter kunne Josef Belag fra Slovakia som den aller første bilisten kjøre på den flunkende nye veien.

Arrangementet ved Bommestad startet på skolen litt etter klokk ni mandag morgen, der både arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen, Vestfolds stortingspolitikere, veidirektør Terje Moe Gustavsen og politikere fra både Larvik og Vestfold troppet opp på rekke og rad.

Etter velkomstpraten gikk turen i veteranbusser til skogområdet på Bakkane på Bommestad, der Peder Anker i Erling Pedersens skikkelse og med hjelp fra skuespillere fra Herregårdsspillet «gjentok» åpning av kongeveien som ble åpnet i 1808. Som litt senere på den nyeste versjonen av hovedveien gjennom Vestfold, var det også her samferdselsministeren som sto for snorklippingen.

Seansen ble avsluttet med historisk opptog gjennom skogen der ministeren og flere av de andre prominente gjestene ble fraktet med hesteskyss. Så i bussene igjen, og til den virkelige åpningen på den nye Bommestadbrua.

Her åpnet regiondirektør Andras Setsaa arrangementet med sin tale, før både fylkesordfører Per Eivind Johannessen og Dag Terje Andersen sa sitt. Til slutt samferdselsminister Liv Signe Navarsetes tale, hvor hun hyllet det arbeidet som var gjort og det gode samarbeidet som har ført til ny firefeltsvei i sydfylket. Her kan du høre hele talen.

Klokken halv 12 mandag formiddagen var det tomt for biler på den gamle E18, og en ny tidsalder var på plass mellom Langåker og Bommestad.

Artikkeltags