Gå til sidens hovedinnhold

Bil hoppet opp mot 30 meter og landet ved jernbanesporet etter biljakt på E18

Artikkelen er over 2 år gammel

En person er kjørt til Ullevål sykehus med luftambulanse etter en utforkjøring i vill fart på E18 i Bergsenga.

Brannvesenet meldte om ulykken kort tid før midnatt.

Litt før klokken 00.30 meldte Drammens Tidendes fotograf på stedet at det var åtte politibiler på stedet, og at de lette i området med hunder og lykter.

Klokken 01.00 forteller politiets operasjonsleder Christian Gulli hva som skjedde.

Forbikjørt i høy fart

– En sivil UP-patrulje kom nordover på E18 ved Grelland. Der ble den forbikjørt en bil i høy fart. Patruljen målte bilen til meget høy hastighet, langt over det lovlige. Patruljen la seg på hjul, men holdt god avstand, og signaliserte at bilen skulle stoppe, men det gjorde den ikke. Heller ikke da patruljen satte på blålys og sirener stoppet bilen, men kjørte videre i svært høy fart, sier Gulli.

Av hensyn til den kommende etterforskningen ønsker han ikke å gå ut med hvor høy hastighet det er snakk om. Men altså: Meget høy fart.

LES OGSÅ: Slik feiret de Halloween i Larvik - se alle bildene

Braste tvers over rundkjøring

– Ved avkjøringen til Sande nord tok bilen av til høyre, kjørte tvers over rundkjøringen og hoppet nesten ned i jernbanesporet, sier Gulli.

Drammens Tidendes fotograf på stedet anslår at bilen har hoppet opp mot 30 meter.

LES OGSÅ: Vil ha leiligheter i Storgata 48 - men ikke på gateplan mot Prinsegata

Løp fra stedet

Passasjeren i bilen er kjørt til Ullevål sykehus med Luftambulansen. Gulli kunne klokken 01.00 ikke si noe om skadeomfanget. En person er pågrepet i nærheten etter å ha løpt fra bilen. Politiet mener dette er bilføreren. Han slapp tilsynelatende fra ulykken uten alvorlige skader, ifølge Gulli.

–  Vi vet ikke nå om flere personer var involvert, men vi leter i området med hunder og lykter. Vi sender teknisk personell til stedet for å gjøre en ordentlig undersøkelse, og veivesenets ulykkesanalysegruppe er varslet, sier Gulli.

Også politiets spesialenhet er rutinemessig varslet.

Vestfoldbanen ble stengt etter hendelsen, siden bilen står omtrent oppe i jernbanesporet.

– Begge personene som var i bilen blir behandlet på sykehus, meldte politiets operasjonssentral klokka tre natt til onsdag.

– Passasjeren ved Ullevål sykehus, moderate skader. Fører behandles ved Drammen sykehus, mulig bruddskade i håndledd. Begge er menn i 20-årene, og kjenninger av politiet.

Les også

Thomas ble oppsagt - nå leder han en suksessbedrift