Ekstrem forvandling i Indre havn

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

I løpet av 48 timer, fra 26.- 28. juni, skal Indre havn gjennom en total forvandling.

DEL

Asfaltørkenen skal brytes opp, og erstattes av plener, sykkel- og gangstier, busker, trær og badebrygger.

Det kunne vært aprilsnarr, men både ordfører Øyvind Riise Jenssen og de fire største entreprenørene i Larvik garanterer for sannhetsgehalten i saken. A.O. Lund AS, Bjørn & Øyvind Tveter AS, Kaare Mortensen AS og H&K Sandnes AS har alle tatt invitten fra ordføreren på strak arm, og stiller både folk, tungt utstyr og fagkunnskap til jobben fra den 26.-28. juni.

På 48 timer, med andre ord i løpet av to døgn, skal Indre havn forandres fra asfaltjungel til grøntanlegg med innlagte sommerlige atspredelsesmuligheter som trimmere og badegjester tidligere bare har drømt om.

Etter det ØP erfarer fikk ordføreren ideen da han ble sittende og se på et TV-program om hvordan et hus kan gjennomgå en ekstrem forvandling i løpet av timer. Tanken ble fulgt opp, og de fire største entreprenørene ble kontaktet.

Som tenkt så gjort, og nå skal asfalten bort og lykcliga gatan skal gjenoppstå i form av sykkelstier, trær og busker.

– Det er moro å være med på noe helt utenom det vanlige, sier Kaare Mortensen som innrømmer at det var vanskelig å si nei til en såpass frisk og kreativ idé fra ordfører Riise Jenssen.

– Alle entreprenørselskapene er omtrent like store, og når vi setter kreftene inn på samme tid, kan vi nok få utrettet ganske mye, sier Mortensen.

Men han understreker at jobben krever nøye planlegging. Time for time.

– Det blir en voldsom forandring. Vi spanderer to døgn med maskiner og folk, mens Larvik kommune betaler varene. En grei avtale, mener Mortensen.

Og teknisk sjef i AO Lund AS, Torleiv Inge Kili, er enig;

– Dette er flott markedsføring både for oss og for Larvik. Det er moro å bidra til en så bra idé, mener Kili.

Som Mortensen understreker han at jobben må planlegges nøye, og at fortsatt gjenstår mye planlegging før maskinene kjøres fram den 26. juni.

– Asfalt skal bort, det skal anlegges sykkel- og gangstier, plen skal legges og beplantningen av busker og trær krever at detaljene spikres i god tid før jobben begynner, sier han.

Fra før har Grand Hotell søkt om å drive uterestaurant på Vestre Brygge ved pakkhuset. Forrige onsdag ble hotellet tildelt skjenkebevilling for øl, vin og brennevin.

Artikkeltags