- Ekstremt rasistisk og voldelig

Artikkelen er over 14 år gammel

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) beskriver Vigrid som et miljø med ekstremt rasistisk og voldelig ideologi. Det er også avslørt at flere personer i miljøet har vært involvert i grov voldskriminalitet.

DEL

Rekrutteringen sies å rette seg spesielt mot unge jenter og gutter, ned mot 14-årsalderen. Det spilles til dels på sex - jentene omtales ofte som Frøyas sexy døtre.

PST kjørte for noen år siden en offensiv mot Vigrid, fordi det ble ansett som en fare at unge mennesker gikk inn i miljøet uten å vite hva de involverte seg i.

Politiet fryktet, og frykter fremdeles, at unge gradvis møter krav om å forplikte seg i forhold til den rasistiske og voldelige ideologien, og at de risikerte å bli involvert i kriminell virksomhet.

Ingen som arbeider nært med ungdom i Larvik, verken ved fritidsklubber, oppfølgende ungdomsteam eller tilknyttet ungdomspsykiatrien, har hatt kontakt - eller kjenner - ungdommer, som i det siste har søkt seg til Vigrid-miljøet.

Politiet i Larvik har heller ikke merket noen pågang fra folk som ønsker informasjon fordi ungene deres vil bli med i organisasjonen.

Det er heller ingen, verken lokalt eller sentralt, som ønsker å kommentere hva Vigrid driver med for tiden - med begrunnelse i at all oppmerksomhet gir dem gratis reklame og gjør grupperingen mer mystisk enn den er.

Artikkeltags