En suksesshistorie

Artikkelen er over 7 år gammel

Det Larvik-etablerte salgsselskapet Abax har hatt en eventyrlig utvikling på knappe to år.

DEL

Nå ventes ytterligere vekst etter at selskapet har fusjonert med Electronic Tracking Systems AS (ETS) fra Skreppestad.

– Utgangspunktet er at Norges beste utviklingsavdeling har fusjonert med Norges beste salgsapparat. Det er et glimrende utgangspunkt for videre vekst, sier det nye selskapets daglige leder, Petter Siqveland.

ETS ble etablert for ti år siden, og har utviklet et produkt basert på sporing og gjenfinning av biler, båter og last i inn- og utland gjennom GPS og GSM. Gjennom et kjørebok-produkt ble samarbeidet med salgsapparatet i Abax utviklet. – Til tross for et produkt i verdensklasse var ikke utviklingen slik vi ønsket de første årene, sier Siqveland. Suksessfaktoren kunne ligge hos Abax og salgsapparatet der.

– Vi skjønte vel at vi var avhengige av hverandre, og den videre utviklingen overgikk fantasien, sier Siqveland og legger fram følgende tall som beviser påstanden:

– For fire år siden tapte vi 12 millioner. Abax ble etablert for to år siden. Hadde vi hatt felles regnskap for 2010 ville det vist en omsetning på 100 millioner kroner og en bunnlinje på 23 millioner. Det kaller jeg en suksesshistorie, sier Siqveland som nå skal lede et nyfusjonert selskap med 67 ansatte. Med hovedkontor i Larvik, og filialer i Oslo, Gjøvik og Bergen. Det er lardølingene Bjørn Erik Helgeland, Jan Tore Berg og Roy Hogstad som står bak selskapet Abax. Sammen med Petter Ouinsgaard og Wenche Bjerke som medaksjonærer startet de på scratch for to år siden. Og allerede i fjor hadde de alene en omsetning på 80 millioner.

– Vi har vært opptatt av å skape en arbeidsplass der folk trives og der de føler stolthet for jobben de gjør, forklarer Helgeland som en av suksesskriteriene.

– I tillegg er vi avhengige av fornøyde kunder. Der har vi også lykkes, sier Helgeland. Salgsmålet i etableringsåret var 1.100 solgte enheter av et kjørebok-produkt utviklet av ETS. – Vi solgte 12.000 enheter. Med håndplukkede medarbeidere, et godt produkt og god oppfølging, sier Helgeland. Bli Best As har vært sentrale i å drifte selskapet og gikk også inn som en av hovedaksjonærene i Abax sammen med investor Terje Heggedal i Oslo Vest Apartement for halvannet år siden. Fredag var alle ansatte samlet til kick-off på Farris Bad, og festen fortsatte på kulturhuset Bølgen. Abax tar nå over ETS, og all kompetanse, patenter, teknologi, hardware, software og markeds – og salgskompetanse samles i ett felles selskap med felles ledelse med Petter Siqveland som daglig leder og Bjørn Erik Helgeland som visepresident. Og hovedkontoret skal fortsatt ligge i det gamle DnB-bygget midt i Larvik sentrum.

Artikkeltags