Gleden var minst like stor hos Ove Hetland og Jørn Haddeland fra Elite Kjøkkensenter som har gitt nonnene et helt nytt kjøkken til erstatning for det som ble stjålet i slutten av april.

- Vi skal klare å ha kjøkkenet ferdigmontert til i sent i kveld, smiler Hetland fra øre til øre - om kapp med fire overlykkelige nonner.

- Det er tredje gangen vi er her oppe i dag, opplyser Elaine. Hun hadde tatt med seg de tre andre da Elite Kjøkkensenter ankom med klosterets nye kjøkken. Dette måtte de bare få med seg! Og det var ikke nei i deres munn da ØP anmodet dem om å ta ytterligere en tur slik at vi kunne få avbildet dem på kjøkkenet der monteringen allerede var i gang.

- Dette har vært en utrolig dag for oss, ler søster Elaine og slår hendene henrykket sammen. Hun kan liksom ikke helt forstå at folk ert så snille.

- Arbeidet går fremover nå, ser det ut til?

- Å ja, og så er det et flott sted også. Stille og rolig. Vi skal være tilgjengelig for dem som vil komme hit, sier søster Elaine.

- Vi begynner å overnatte her allerede fra nå av, og på lørdag kommer det ytterligere en til klosteret, det er en kandidat. Vi får i alt seks celler i klosteret, forteller hun. - Til høsten skal de begynne utgraving til kirken, og så skal man begynne på omsorgsboligene. Men vi har bare ansvaret for selve klosteret, legger hun til.

Erling Gundersen er formann i byggekomiteen, og understreker at nonnene har møtt en utrolig velvilje og har fått mye hjelp. - Det er meget sjelden at noen kan bygge et slikt bygg til flere millioner kroner uten å låne penger og uten samtidig å ha inntekter. Det sier litt om innstilling og vågemot, det, mener Gundersen.

Høysteinane kloster, som blir det offisielle navnet på St. Klarasøstrenes nye residens, begynner nå å bli helt ferdig. Ennå holder travle håndverkere under ledelse av Reidar Bergene på, men det er ikke lenge før klosteret kan tas i bruk. Ved siden av et felles oppholdsrom, har søstrene sine celler - eller soverom - og til klosteret hører også kjøkken, to bad, spisesal, kapell og sakristi. Kirken skal bygges ved siden av klosteret, og omsorgsboligene oppføres litt unna i samarbeid med LABO.

- Vi har lite penger, og folk i Larvik har hjulpet oss mye. Derfor forstår jeg ikke at slikt kan skje. Jeg vil ikke være sint, men blir det likevel, sa søster Elaine til ØP etter det siste tyveriet. Hele fire ganger har det vært omfattende tyverier fra klosteret under byggeperioden, og sist forsvant altså hele kjøkkenet som sto klart for montering. Elite Kjøkkensenter kom raskt på banen da tyveriet ble kjent, og forærte likegodt nonnene et nytt.

For nonnene er det nok temmelig uforståelig at noen kan finne på å plyndre et kommende kirkebygg på denne måten. Men når nøden er størst er altså ofte hjelpen nærmest. De hadde ikke trodd at de to badene eksempelvis skulle få fliser på alle veggene, men slik er det blitt!

Ikke rart i at søster Elaine sier det var en utrolig dag