Er dette verdens korteste intervju?

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Litteraturfestivalen i Stavern ble åpnet av en Hans Olav Lahlum i storform.

I mai satte Hans Olav Lahlum verdensrekord som intervjuobjekt i verdens lengste intervju. I Stavern ble det motsatt. (Se intervjuet ovenfor)

I går var det endelig klart for at historiens første litteraturfestival i Stavern. Og det med selveste Hans Olav Lahlum på scenen. – Den mannen er helt rå, sier Mathilde Ellingsen.

– Dette var det litt høyere nivå på enn verdens lengste ski.

Med dette siktet han med lattermild stemme til et av Glade Dagers tidligere arrangementer.

– Det var veldig moro det også, ikke misforstå meg, men dette er noe jeg har savnet i Stavern, sier han videre.

Og det er nettopp det som har vært målet til arrangørene – å gi Stavern noe helt nytt, og samtidig forsøke å dra sommeren ut ved å legge arrangementet til den siste helga i juni, i stedet for i juli.

– Når vi har sittet og planlagt dette, så har vi jo aldri visst hvordan folk kommer til å respondere, og det har vært litt skummelt, sier Svend Johansen.

Han forteller at de har hatt litt problemer med å markedsføre åtte ulike arrangementer på en gang, og at det før gårsdagens «Detektime» med Lahlum kun var solgt tolv billetter.

– Slike ting gjør oss nødvendigvis litt urolige, men nå ser det heldigvis ut til at det fylles opp her, sier Johnsen.

Lahlum selv var godt fornøyd med oppmøtet og kvelden som helhet.

– Jeg synes det er utrolig hyggelig å få være her i Stavern, og det er flott at det lages en litteraturfestival også her. Dere har jo gode litterære tradisjoner her, sier han.

Og som en gave til den ferske litteraturfestivalen, hadde han med seg første kapittel fra sin kommende bok «Kameleonmenneskene».

– Det blir første gang noen andre enn rådgiverne mine og redaktøren min får høre det, så jeg er ganske spent nå. Dersom responsen er laber får jeg vurdere å trekke tilbake manuset, smiler han.

Men skal man tolke reaksjonene til publikum er det absolutt ingen grunn til at boken ikke skal gå i trykken allerede i dag.

– Jeg har ikke lest så mye av ham før, men nå kjøpte jeg samtlige bøker og gleder meg til å begi meg ut på dem, sier Mathilde Ellingsen fornøyd etter å ha fått bøkene signert.

Forfatter, og nå også litteraturfestivalarrangør, Jørn Lier Horst, var godt fornøyd med kvelden.

– Lahlum leverer som alltid, så nå blir det spennende å se hvordan det blir i morgen og på søndag, sier han.

For det er fremdeles mye igjen av festivalen. I dag blir det blant annet konsert og samtale med Jo Nesbø, krimteater, barnekrim og samtale med Horst. Og i morgen skal Jon Michelet bokbade med Guri Hjeltnes.

Artikkeltags