Få på modellkurs

På kurs: Klara Szalai Ørbæk (t.v.) instruerer fem av jentene som møtte fram på modellkurset i Sandefjord. Foto: Joachim Hellenes

På kurs: Klara Szalai Ørbæk (t.v.) instruerer fem av jentene som møtte fram på modellkurset i Sandefjord. Foto: Joachim Hellenes

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kun åtte jenter møtte opp da Klara Szalai Ørbæk fra Larvik holdt åpent kurs i regi av Miss Universe Norway i Sandefjord på søndag.

DEL

– Klara er fantastisk flink til å lære bort. Jeg har vært på flere av kursene hennes og jeg lærer noe nytt hver gang, sier Thamirys Christina Dias (23) fra Larvik.

Thamirys var en av åtte jenter som deltok da Miss Universe Norway holdt kurs på Dansens Hus i Sandefjord søndag formiddag.

Synd det ikke ble flere

Klara Szalai Ørbæk (44) har siden i fjor holdt kurs landet rundt for å inspirere jenter til å delta i konkurransen. Hun klarte ikke helt å skjule skuffelsen over det dårlige oppmøtet på kurset, som var gratis og åpent for alle.

– Jeg hadde forventet meg nærmere hundre stykker her i dag, og synes det er veldig synd at så få møter opp. Det er jo så utrolig mange vakre jenter i Vestfold, sier hun.

Hun mener mange vegrer seg for å stille opp av ulike grunner.

- Flere har ringt meg de siste dagene og sagt de skulle komme, men har tydeligvis ikke turt likevel.

Riktige holdinger

Ragne Bruun, som står bak Ragnes Danseskole og driver Dansens hus, ser ingen betenkligheter med å stille sine lokaler til rådighet for denne type aktiviteter.

– Det er mange jenter der ute som har godt av å lære å bevege seg riktig. Det er med på å gi dem en bedre holding og skaper selvtillitt hos jentene, sier hun.

At oppmøtet er såpass lavt tror hun har en sammenheng med det ryktet slike konkurranser har fått.

– Noen må først tørre, så kommer nok de andre etter, avslutter Ragne Bruun.

Artikkeltags