Færre søker lærerjobb i Larvik

Artikkelen er over 19 år gammel

Det er i år en markert nedgang i antall søkere til ledige lærerstillinger i Larvik kommune sammenlignet med foregående år.

DEL
Ennå har man ikke fått full oversikt over nøyaktig hvor mange ledige stillinger det blir i grunnskolen i Larvik fra kommende skoleår, men personalrådgiver i kommunen, Per Michaelsen, anslår at det dreier seg om et sted mellom 20 - 30 stillinger.

Til disse stillingene er det kommet 191 søkere, så noen krise er det langt fra snakk om. Men nedgangen er likevel påtagelig fra år 2000, da det fantes 284 søkere til ca. 30 – 35 stillinger.
Foruten ledige lærerstillinger har man videre utlyst to ledige rektorstillinger - eller resultatenhetslederstillinger som det korrekt heter - i Larvik kommune.

Den ene er knyttet til Stavern skole, der Edgar Skow fungerer som konstituert rektor, og den andre ledige rektorstillingen finnes ved Nanset skole, der Pål Eggen for tiden er konstituert.

I Sandefjord merker man ingen spesielle tendenser i verken den ene eller den andre retningen sammenlignet med fjoråret, og personalkonsulent i kommunen, Pia Saaler, kan røpe at man i år har i underkant av 300 søkere til rundt 50 ledige stillinger.

Det er omtrent det samme antall og størrelsesforhold som i fjor, opplyses det.

Artikkeltags