Festival med innhold

Nøt solen: Ida Bjerkeli (t.v.) og Ida Johannessen koste seg på festival i skoletida i dag. De syntes samtidig det var flott at skolen setter søkelys på et viktig tema.

Nøt solen: Ida Bjerkeli (t.v.) og Ida Johannessen koste seg på festival i skoletida i dag. De syntes samtidig det var flott at skolen setter søkelys på et viktig tema. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I fantastisk festivalsol lå et alvorlig tema til grunn. Sommerfestivalen «Inkludert» vil bidra til mindre mobbing, og blir nå kanskje en årlig happening ved skolen.

DEL

Elever, lærere og inviterte familiemedlemmer satte tydelig pris på en noe annerledes avslutning på skoleåret i solsteika tirsdag. 5-600 mennesker sørget for å gjøre utearealene ved Mellomhagen ungdomsskole om til et festivalområde. Med musikk, skuespill, mat og andre aktiviteter.

– Dette er en veldig fin avslutning på skoleåret, og en bra start på sommerferien. Det er veldig bra at skolen gjør dette, og at det er for en god sak, sier tiendeklassingene Ida Bjerkeli og Ida Johannessen.

 

Støtter Odin-stiftelsen

For selv om det var tid for kos tirsdag, ligger det en alvorlig sak til grunn for arrangementet – drevet frem av elevene selv. Noe som også kommer frem av festivalnavnet – «Inkludert».

– Vi er veldig opptatt av mobbing, og dette blir slått hardt ned på ved Mellomhagen. Det er viktig å passe på at alle har det bra, at alle føler seg inkludert, sier Beri Ahmad og Daline Berisha som bare er to av mange elever som har vært involvert i både planlegging og gjennomføring av arrangementet.

– Helt siden jul har vi jobbet masse med dette. Og vi støtter Odin-stiftelsen for å synliggjøre hvor store konsekvenser mobbing kan få, fortsetter de to.

Odin-stiftelsen ble etablert høsten 2014, til minne om 13 år gamle Odin Olsen Andersgård som tok sitt liv etter mange års kamp mot mobbing.
 

Starten på VIS-prosjekt

Og selv om maten tirsdag, i god inkluderende ånd, var gratis, ble det oppfordret til å legge igjen noen kroner til det gode formålet. Som også 7. klasse ved Østre Halsen og Valby skoler, altså neste skoleårs ungdomsskoleelever, fikk ta del i.

– Da blir inkluderingen reell. Denne festivalen markerer ellers starten på VIS-prosjektet. Alle kommunale barnehager og skoler skal ta et krafttak for sosial inkludering i 15/16, blant annet gjennom kunst- og kulturuttrykk, forteller primus motor Bjørn Erik Næss og rektor Reidar Wiik, som ikke nølte på spørsmålet om dette nå blir en årlig foreteelse ved skolen.


– Det er et stort prosjekt å sette i gang, men nå har vi gjort oss noen viktige erfaringer så det er definitivt et ønske om å få til det, sier Wiik.

Artikkeltags