Men heldigvis var ikke hjelpen langt unna.

Det gikk bra det meste av veien, men i den siste bratte bakken opp mot Bommestadåsen ble det stopp for trailersjåfør Raymond Haukås og hans trailer på vei til Drammen mandag ettermiddag. Uten kjettinger hadde ikke sjåføren en sjanse til å komme seg opp uten assistanse. Tyngdekraften krever etter hvert også sitt, og sakte, men sikkert, glir doningen bakover. Hengeren er langt på vei ute i grøfta, og truer med å velte over på siden. Men heldigvis stopper traileren der.

- Jeg fikk lagt på kjettinger, men det hjalp lite. Jeg hadde ikke sjanse til å komme opp uten hjelp, men heldigvis var ikke Viking langt unna, sier Haukås.

Trailersjåfør Raymond Haukås hadde vært og levert last på Frysekompaniet på Hegdal, og skulle videre til Drammen etterpå. Derfor var det ganske naturlig å ta snarveien over Rauanveien.

- Jeg trodde jeg skulle spare noen minutter på å ta denne veien, men så ble det mange minutter ekstra i stedet, sier en lett fortvilet Haukås.

Heldigvis gikk det forholdsvis bra også denne gangen. Etter en drøy halvtime med veihjelp var Haukås og traileren der de hører hjemme; på E18, riktignok litt forsinket, med destinasjon Drammen.