Fikk så hatten passet

Fornøyde: Hilde Borgir og Odd Terje Lysebo er svært fornøyde med gårsdagens Colin Archer-feiring. Her foran slektsveggen i den nyeste stua på Tollerodden.

Fornøyde: Hilde Borgir og Odd Terje Lysebo er svært fornøyde med gårsdagens Colin Archer-feiring. Her foran slektsveggen i den nyeste stua på Tollerodden. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Som en del av gårsdagens arrangement på Tollerodden ble cellomusikk og humor fremført for et fornøyd publikum.

Det var den unge og svært talentfulle cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen som skapte myk stemning med Bach og skotske folkeviser på Tollerodden i går.

- Celloen min er laget i 1770 i London, så i teorien kan Colin Archer ha spilt på den, smilte Waaler Wærvågen før hun lot yndige toner trille ut av sitt instrument.

Cellokonserten var en hyllest til en av Archers mange sider - han var nemlig selv en ivrig cellist.

I tillegg til Waaler Wærvågens musikalske innslag, ble markeringen gjestet av skuespiller Jan Gunnar Røise, som for tiden kan sees på Herregårdsspillet. Hans karakter «Jokke» viste med humoristisk gestikulering og bruk av en hatt hvordan Archer medvirket på mange områder da han levde - hver gang hatten forandret posisjon på Røises hode, representerte han et nytt av Archers utallige verv.

Artikkeltags