Gå til sidens hovedinnhold

Fikk tårene til å trille

Artikkelen er over 6 år gammel

Alette og Therese takket lærer for at de ble sett.

Global Dignity Day bød på masse følelser og applaus da elever fortalte både vanskelige og gode historier. Alette og Therese fikk tårene til å trille hos læreren som aldri ga dem opp.

– Jeg hadde aldri fortsatt på Thor Heyerdahl, hvis det ikke hadde vært for lærer Rikke Solberg. Hun er den første læreren som virkelig har sett meg i løpet av min skolegang, og som ikke har gitt opp. Takk! fortalte Therese Kristiansen Haaland.

Sammen med Alette Asker Rutledal, brukte hun Global Dignity Day til å hylle Solberg for den jobben hun gjør. Uten at de visste om hverandres planlagte «stunt» på forhånd.

Etterpå fikk de en god klem av Solberg, som var både overrasket og rørt.

– Jeg ble helt satt ut over at begge to gjorde dette, selv om vi har jobbet med at de skulle bli tøffere og mer åpne i skolesammenheng, og ha en stemme i klasserom og større forsamlinger. Det er jo slike dager som gjør at lærerjobben betyr mye.

Talte til alle

Med fullsatt auditorium på skolen fortalte Alette om hvordan hun nesten aldri har hatt en muntlig framstilling i løpet av ti år på skolen. I løpet av de tre første månedene på Thor Heyerdahl sa hun knapt et ord i klasserommet.

– Rikke har jobbet masse for at jeg skal våge, og sakte, men sikkert har jeg blitt tøffere. Men jeg kan ikke love at det blir slike opptredener i fullsatt sal hver dag, ler Rutledal, som kjempet med tårene i sin følelsesladede hyllest til Solberg.

Hun tok lærerutdanning i 2010 etter å ha jobbet som barnevernspedagog og sosialpedagog.

Jeg tror vel min erfaring fra jobbene gjorde at jeg sto på litt ekstra med disse elevene, og ville ha dem over kneika.

Samtidig var Solberg også ny på skolen samtidig, og kjente seg litt igjen i jentenes situasjon.

– Noe av det viktigste

Rektor Robert Rognli kom bort til jentene etter at alle historiene var fortalt.

– Takk for at dere stilte opp. Det var tøft gjort!

Under avslutningen av dagen som handlet om verdighet oppfordret han alle til å bry seg:

– For hver gang vi har en slik temadag er jeg sikker på at dette er noe av det viktigste vi gjør. Hvis skolen skal være bra for alle, handler det om å gi hverandre gode opplevelser.

Kommentarer til denne saken