Fikk være viking til hest

Isabelle Wahl (4) storkoser seg på ryggen til islandshoppa Vænting. Hesteeier Hulda Sigurddadottir følger vaktsomt med fra bakken.

Isabelle Wahl (4) storkoser seg på ryggen til islandshoppa Vænting. Hesteeier Hulda Sigurddadottir følger vaktsomt med fra bakken. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Isabelle Wahl (4) hadde en innholdsrik familiedag på Kaupang med arkeologiske utgravinger og ridning på vikinghest.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I full vikingmundur.

- Jeg vil ri, utbryter Isabelle utålmodig og ivrer etter å krabbe oppå ryggen på islandshoppa Vænting. Isabelle er ikledd full vikingmundur og det lyser spenning av øynene hennes.
- Hun elsker virkelig hester, ler moren Cathrine Wahl, før hun hjelper datteren på hesteryggen.

Familien på fem kommer fra Sandefjord, men er for tiden på camping i Stavern.
- Det er første gang vi er her på Kaupang på dette, vi har tatt det som en dagstur, smiler Cathrine. Her har barna deltatt i arkeologiske utgravinger hvor de fant spennende skatter som perler, potteskår og bein. Og så har de bakt brød. Brød bakt på takke, servert inntil ekte vikingsuppe, som er kokt i gryte over levende flammer.

- Vi har ulike aktiviteter for hele familien her. Man kan leke arkeolog, bake brød, skyte med pil og bue, få omvisning og se i vikinghuset her, forteller Inger Merethe Johnsen, som jobber ved Kaupang på det åttende året.
- Dette er første gangen vi tilbyr ridning på islandshester i tillegg til de vanlige aktivitetene, og det kan være vi vil ha det senere også, forklarer Johnsen, som påpeker at islandshesten er den hesterasen som ble brukt av vikingene. Her skal det være tidsriktig.

At konseptet er populært gir en full parkeringsplass og lang kø foran islandshestene tydelige bevis på.

Artikkeltags