I ukene fram til jul vil yogainstruktører dukke opp på ulike kjøpesentre, for å minne travle folk på shopping om hva julen egentlig handler om – og samle inn penger til Redd Barna.

I dag er det juleåpning på Fritzøe Brygge. Én av initiativtakerne, Lena Borgen Aasberg, som driver Mrs Arouba, fikk ideen om å la handleglade kunder få en noe uvanlig oppvisning.

– Først og fremst skal hele senteret ha juleåpning, servere julegrøt og ha gode tilbud. Men jeg har alltid vært nysgjerrig på yoga og kom i kontakt med Marina Haugen. Hun sa umiddelbart ja til å stille, sier hun.

Tilfeldigvis jobbet Marina Haugen med et prosjektet «Yoga for jul» sammen med Ann-Hege Pedersen og Susanna Rantala Ibsen.

– Mange tenker kanskje at jul og yoga ikke har så mye med hverandre å gjøre, men det vi ønsker å vise er hvor viktig det er å stresse ned, kanalisere energi og tenke på det viktigste tingene i livet. Det er ikke å stresse rundt og handle, sier Marina Haugen, som driver yogastudio hjemme i Kjerringvik.

Ann-Hege Pedersen har tidligere hatt yogakurs på blant annet fjelltopper, men aldri på en kjøpesenter.

– I tillegg til å vise oss fram og minne folk om hva julen handler om skal vi samle inn penger til Redd Barna, opplyser yogainstruktørene.