Tor-Inge Nordnes ønsker seg brukerstyrt personlig assistent (BPA), men regler gjør at han er nødt til å flytte for å få innvilget søknaden.

I utgangspunktet oppfyller han søknadskriteriene til BPA, men et av kravene er at assistentene skal ha tilgang til eget kontor, med muligheter til å trakte kaffe, koke te og bruke PC, i tillegg til eget toalett.

Utgiftene til et slikt rom må Tor-Inge dekke selv hvis han fortsatt skal bo der han gjør nå.

– BPA hadde gjort alt mye enklere. De kan brukes til så mye mer. Med BPA kunne jeg for eksempel reist en tur til Danmark, sier Tor-Inge.

– Jeg føler meg fanget i eget hjem.

Situasjonen forverres av at han ble fratatt førerkortet etter sykehusinnleggelsen i november.

– Det er bare et fåtall av hjemmesykepleien som tør kjøre bilen min. Og det er begrenset hvor de kan kjøre på grunn av vaktskifte.

Tor-Inge har fått tilbud om to boliger av kommunen, men ingen av dem var skikket til rullestolbruk og en familie på tre.

Kommunen innvilget leilighet på Tårngården da han ble skrevet ut fra sykehuset i mars – helt uten at Tor Inge søkte om det og helt uten å ha forhørt seg med han og familien først.

– Jeg ble fortalt at jeg skulle på rehabilitering. Da jeg ankom Tårngården med min kone og to sykepleiere fra sykehuset, ble vi overrasket. Leiligheten var totalt tom. Og der skulle jeg bo. Leiligheten var så liten at jeg måtte bo der alene, sier han.

Tor-Inge takket nei og flyttet hjem til Stavern igjen. Han ønsker fortsatt å bo sammen med familien. Heller ikke leiligheten han fikk tilbud om på Østre Halsen var store nok.

– Jeg snakket med boligkontoret om at jeg trengte større plass. De bygger nye omsorgsboliger, men de er ikke tilpasset familier, sier han.