Først i Norge med ny attraksjon

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Da familien Foldvik fikk prøve den digitale ballveggen, var de ikke i tvil. En slik ville de ha i familieparken.

  DEL

  Parkeringsplassen er tom og billettlukene stengt. Men i morgen er det full rulle på familiegården i Brunlanes som sakte har vokst til å bli Vestfolds mest besøkte turistattraksjon med 40.000 besøkende i løpet av sesongen.

  Interaktiv ballvegg

  Torsdag formiddag ble en av årets nyheter, og en av parkens største investeringer så langt, satt opp. Den store gjennomsiktige pleksiglassveggen skal ifølge daglig leder Helene Foldvik glede mange både små og store i sommermånedene framover.

  – Det kalles for en sutu og er en interaktiv ballvegg med masse spennende spill. Man kan spille sammen eller alene, man kan bruke håndball eller fotball. Veggen kan til og med måle hastighet på et skudd, forteller Helene Foldvik.

  Bygger låvevegg rundt

  Hun er klar over at en digital ballvegg går litt imot parkens konsept om å holde alt jordnært og «gøy på landet».

  – Vi skal være tro mot konseptet vårt, men samtidig må vi utvikle oss. Vi kan ikke bare hoppe i høyet. Dessuten skal vi integrere veggen i en låvevegg, slik at det blir som å stå og sparke ball på låveveggen, sier hun.

  Flere nyheter

  Ballveggen er ikke det eneste som er nytt i parken. Rett ved høyhoppingen er det anlagt en tråbilbane for x-cross biler, som er store tråkkebiler. I forlengelse av den 40 meter lange klatrestativet er det bygd opp en balanseløype som er egnet for de litt mindre barna. En femkanthuske er under oppføring og flere snurreelementer vil også etter hvert komme på plass. Litt innenfor inngangen er det satt opp en ny hobbystue, der det blir ansiktsmaling.

  – Dessuten har vi kjøpt inn flere elektriske traktorer. De er veldig populære, forteller driverne.

  Iskiosken er utvidet både fysisk og innholdsmessig. Der finner man også en nyhet som Helene Foldvik vet vil begeistre barna. Om de voksne er like begeistret er hun usikker på.

  – Vi har vurdert det lenge. Etter sterkt press fra våre egne barn ga vi etter, og investerte i en slushmaskin, smiler hun.

  Planene om badeland som driverne en gang lanserte er skrinlagt, men det betyr ikke at det ikke kommer noen flere badeaktiviteter.

  – Vi skal fortsatt ha spredere, og vi ønsker å lage en spredepark. Men det må bli på sikt. Det får vi ikke til i år.

  Foffa kommer

  For mange er det største opplevelsen på Foldvik å hilse på dyrene. Papegøyene Ludvik og Lotta, de tre bukkene bruse, kaninene, fuglene, eslene, grisene og alle de andre dyrene klare til å bli klappet og hilst på.

  Og selvfølgelig vil Foffa vandre rundt i skogen og hilse på barna. Foffa-showet derimot, må man noen uker før man får se. Det har premiere vente 20. juni.

  Artikkeltags