Gå til sidens hovedinnhold

Forteller om sin reise i psykiatrien

Artikkelen er over 7 år gammel

For 20 år siden ble Bente Eng psykisk syk. Etter mange erfaringer, oppturer og nedturer vil hun nå fortsette med å fortelle om sine opplevelser innenfor psykiatrien i Norge.

Eng har i tillegg til sine mange erfaringer som psykisk pasient vært med på å starte Huset, aktivitets- og kompetansesenteret innen psykisk helse i Larvik.

– Jobben med huset har vært min lykke. Det å bli sysselsatt og få være med å hjelpe andre mennesker har vært fantastisk.

Mange tilbakemeldinger

I tillegg til å være Husets ansikts utad har Eng har mange års erfaring med å reise rundt og holde foredrag om psykisk helse.

58-åringens store engasjement og arbeid med psykisk helse i Larvik ble lagt merke til, og i 2008 fikk hun tildelt kommunens hederspris. Dette var både uventet og overveldende for Eng.

– Det var veldig mye positive tilbakemeldinger. Men så var det noen få negative kommentarer som fikk meg etter hvert til å sette spørsmålstegn ved meg selv. Det var en periode hvor jeg ikke var stolt av prisen lenger, og lurte på om jeg skulle levere den tilbake fordi jeg ikke var sikker på om jeg fortjente den.

Tilbake med foredraget

Etter en periode med mye tanker rundt den negative tilbakemeldingene er Eng nå tilbake der hun slapp.

– I dag er jeg stolt av prisen jeg fikk og den jeg er som menneske. Jeg har bestemt meg for at det negative ikke skal få overvinne det positive, smiler foredragsholderen.

I går kveld holdt hun sitt første foredrag på to år.

– Jeg har en historie jeg tror andre kan bli inspirert av, rett og slett fordi psykisk helse ikke kan eller bør være tabubelagt.

Eng understreker at det har skjedd mye i samfunnet siden hun ble innlagt for 20 år siden, men hun mener at det fortsatt er rom for forbedring.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.